Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Badmintonligan


Här följer nyheter från Badmintonligan. Länkat flöde via RSS.

Nu är spelschemat klart för semifinalduellerna i Badmintonligan mellan Fyrisfjädern-Påvelund och Umeå-Halmstad. Allt tyder på fyra mycket tuffa matcher.
 
Nu har biljetterna släppts till årets största badmintonfest, SM-finalen för lag i Uppsala lördagen den 13 april. Det blir ett arrangemang fyllt av roliga aktiviteter för alla åldrar, som avslutas med den stora finalen i Badmintonligan.
 
Umeå är vidare till semifinal i Badmintonligan efter en sanslös rysare mot Trollhättan. Matchen avgjordes i golden set där Gabriel Ulldahl stod för en jätteskräll och besegrade den danske världsspelaren Hans Kristian Vittinghus.
 
Fyrisfjädern vann den avgörande kvartsfinalen mot Täby med 5-1. Därmed är Uppsalalaget klart för semifinal. – En jätteskön seger, säger Henri Hurskainen, spelande lagledare för Fyrisfjädern.
 
Umeå vann första kvartsfinalmötet mot Trollhättan med 4-2. Det betyder att oavgjort räcker för Umeå i bortamötet. – Det gick verkligen efter ritningarna i dag, säger Kenneth Forsberg, lagledare för Umeå.
 
Den första kvartsfinalen mellan Täby och Fyrisfjädern blev en rysare. Slutresultat 3-3, och nu avgörs dramat i Uppsala på tisdag.
 
På söndag och måndag startar slutspelet i Badmintonligan. Med två heta kvartsfinaluppgörelser. Här tar vi tempen på stämningen i lagen: Täby, Fyrisfjädern, Umeå och Trollhättan.
 
Nu är spelschemat klart för kvartsfinalerna i Badmintonligan. Det blir spännande och ovissa matcher, och förra årets två SM-finalister möts igen.
 
Halmstad vann toppmötet i Badmintonligan mot Fyrisfjädern på bortaplan med klara 5-1. Det betyder att Halmstad går direkt till semifinal i slutspelet, medan Fyrisfjädern får spela kvartsfinal.
 
Täby gjorde det som behövdes. Efter vinsten med 4-2 mot Umeå i Badmintonligan är förra årets SM-vinnare klara för kvartsfinal.
 

Påvelund tog revansch

(2019-02-13 22:02)
Seriefinalen Halmstad-Påvelund blev ett drama. Hemmalaget var en boll ifrån en 4-2-vinst. Men Påvelund kvitterade till 3-3, och vann sedan Golden set. Även i Trollhättan fick Golden set bli avgörande.
 
I sista (?) matchen kom första poängen. Och även den andra. Frölunda besegrade Täby i Badmintonligan med 4-3 efter Golden set. Det innebär att kampen om den sista kvartsfinalplatsen avgörs först på torsdag.
 
Den här veckan avgörs mellanserierna i Badmintonligan. Det spelas matcher varje kväll från tisdag till och med fredag. Missa inte dramatiken!
 
Starten på Mellanserie A i Badmintonligan blev precis så spännande som många hade hoppats på. Både Fyrisfjädern-Påvelund och Trollhättan-Halmstad fick avgöras i Golden set.
 
Dags för Mellanserie A i Badmintonligan. På måndag den 4 februari möts Trollhättan-Halmstad och Fyrisfjädern-Påvelund. – Vi är glada och stolta över att vara bland topplagen, säger Jan Borgstedt, ordförande i Trollhättan.
 
12

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: info@fyrisfjadern.se