Hoppa till sidans innehåll

Vi tar ställning och står för barns rättigheter – barn som far illa finns överallt

18 JUN 2018 14:39
Vissa barn i samhället far illa och det är allt för få som vet att det går att få hjälp. Vi på Fyrisfjädern vill ta ännu större ansvar och hjälpa till, så att alla barn har möjlighet till en positiv och trygg vardag.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2018 15:09

I våras inleddes samtal med Barnombudet i Uppsala med målet att i föreningens verksamhet göra skillnad.

Ordförande Erik Jonzons tankar om att förbättra den egna verksamhetens ansvar mynnar nu ut i ett samarbete med Barnombudet och berör inledningsvis 350 barn och unga som under sommar 2018 deltar på Fyrisfjäderns populära Badminton Camp.

 

-Ett unikt samarbete som bygger på att vi får hjälp att förbättra vår egen verksamhet genom utbildning av våra tränare, så att alla barn i verksamheten får en ännu tryggare och roligare vardag i klubben. Dessutom har alla tränare nytta av utbildningen längre fram i livet, säger Erik Jonzon, Ordförande Fyrisfjädern Badmintonklubb

 

Som första idrottsklubb i Uppsala tar föreningen ansvar och genomför en ledarutbildning utformad av Barnombudet i Uppsala. Ledarutbildningen omfattar frågeställningar om delaktighet och rätt till stöd. Man inkluderar även effektiva sätt att leda barn som går i samklang med barns rättigheter.

 

– Det känns jätteroligt att BOiU äntligen har inlett ett samarbete med en verksamhet inom idrottsvärlden. Vi vet att det är sammanhang som betyder mycket för barn och unga, och där det kan finnas utrymme att utveckla arbetet utifrån barnets rättigheter. Vi är glada att Fyrisfjädern har kontaktat oss och ser fram emot fortsatt samarbete med dem och kanske i framtiden även med andra inom idrottsvärlden, säger Lisa Skiöld, verksamhetschef på Barnombudet i Uppsala län som tillsammans med Karin Mellin från BOiU håller i utbildningarna.

Föreningen förbereder nu att inför kommande säsong (med start i augusti) utbilda alla tränare och ledare som jobbar med ungdomsverksamheten att genomgå Barnombudets utbildning. I föreningens Badmintonskola och Badmintonvecka kommer vi att jobba med dessa viktiga frågor löpande. Alla ska kunna spela badminton, ha kul och känna sig trygga hos oss.

 

Det ligger helt rätt i tiden att fokusera ännu mer på dessa frågor då Riksdagen 20180613 har antagit regeringens förslag att införa barnkonventionen i svensk lag som börjar gälla 1 januari 2020.

 

 

För mer information vänligen kontakta

Erik Jonzon, verksamhetschef & Styrelseordförande Mobil: 073-901 96 91

E-post: This is a mailto link

 

Lisa Skiöld, Verksamhetschef Barnombudet i Uppsala län Mobil: 073-957 03 79

E-post: This is a mailto link

Skribent: Erik Jonzon
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link