Hoppa till sidans innehåll

SM U17

18 MAR 2019 11:08
Fyrisfjädern dominerade SM U17 som spelades i helgen. 4 klassegrar samt ytterligare en finalplats är tydliga bevis för detta. Axel Roberts, bilden, tog sin första individuella SM titel.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2019 11:08

Damsingel
Fyrisfjäderns två klasspelare Cecilia Wang och Edith Urell visade upp ett bra spel under hela tävlingen, och tog sig säkert vidare till damsingelfinalen. Väl där blev matchen en repris på finalen i Junior SM.  Edith vann i två raka set och visade upp ett något säkrare spel är Cecilia. Bägge spelarna tillhör toppskiktet i sin klass i Europa och finalen, även om Edith vann i två raka set, var det en match med många fina bolldueller.

Herrsingel.
Axel Roberts har återigen hitta sitt vägvinnande säkra singelspel och tog sig trots en trevande inledning säkert vidare till final. Väl där mötte han Filip Karlborg från hemmaklubben Spårvägen.
Även om Axel gjorde en bra match visade det sig att motståndaren var ett nummer för stor denna dag.

Mixeddubbel
Här fanns tre mycket starka spelare från Fyrisfjädern, Edith Urell tillsammans med Filip Karlborg Spårvägen, Ella Hellman i par med Emil Söderdahl Täby och Axel Roberts i par med Miranda Johansson Täby.
Två av paren, Edith och Filip och Axel i par med Miranda återfanns så småningom i söndagens mixedfinal. Den finalen vanns av Edith och Filip efter en väldigt jämn tresetsmatch.

Damdubbel
Tävlingens största favoriter var Edith Urell i par med Jessica Silvennoinen från Kista i damdubbel.
Paret visade med eftertryck att de är landets bästa par i U17 klassen. Edith och Jessica vann klassen utan att tappa ett enda set och visade upp ett mycket säkert och välorganiserat damdubbelspel.

Herrdubbel
Även här hade Axel Robers kvalificerat sig för spel i finalen. Han gjorde det i par med Filip Karlborg Spårvägen. Paret var toppseedat och favoriter till slutsegern. Favoriter eller inte, jobbet skall göras, och de gjorde de verkligen. Bra och offensivt herrdubbelspel ledde dem fram till final, och väl där stod paret för sin bästa insats under helgen. Vinst med 2-0 i set och Fyrisfjäderns fjärde Sm guld denna helg var ett faktum.

Axel Roberts har tillsammans med sina lagkompisar i klubben vunnit Lag SM för Ungdomar vid ett flertal tillfällen. Detta var hans första individuella SM Guld, ett mycket välförtjänt SM Guld. Grattis Axel och grattis alla övriga klubbens spelare, även de som inte stod på prispallen under söndagen, till ett mycket bra genomfört mästerskap.

Skribent: Christer Olsson
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link