Hoppa till sidans innehåll

Fyrisfjädern sörjer Nisse Svensson, Uppsala, en av grundarna till föreningen

27 FEB 2019 11:16
Nisse Svensson, Uppsala, har avlidit i en ålder av 84 år. Han sörjs närmast av sin dotter Maria med familj och sin särbo Aina.
  • Skapad: 27 FEB 2019 11:16

Nisse var född och uppvuxen i Kungsör. Han gjorde militärtjänstgöringen i flottan och trivdes mycket bra med sjömanslivet. Efter muck var planen att mönstra på en båt och prova på som sjöman, men vintern 1955 var mycket kall så inga båtar kom till Stockholm. I väntan på att isarna skulle spricka upp blev det Uppsala.

Han började tjänstgöra på Ulleråker, gick mentalskötarutbildning i Vänersborg. Efter det fortsatte han inom Barn- och ungdomspsykiatrin på Akademiska sjukhuset. Några år senare började han i gymnasiet på Katedralskolan. Han var då runt 30 år och gick i en vanlig gymnasieklass, efter studenten blev det Lärarhögskolan. Under alla år som han läste så arbetade han samtidigt på natten.

Nisse var en mycket uppskattad lärare på mellanstadiet i Almunge. Han ville förkovra sig så det blev speciallärarutbildning. Han fick tjänst som speciallärare för en liten grupp elever på högstadiet i Björklinge. Där trivdes både eleverna och läraren själv.

Han hade många intressen, först och främst badminton, och var med och startade Uppsala KFUM Badmintonklubb, sedermera Fyrisfjädern tillsammans med Ulf Timan. Han var både klubb-och distriktsmästare. Vid bridgebordet tillbringade han många timmar. Hundar var ett annat stort intresse, hans schäfer Dover blev Brukshundschampion. Han tyckte också mycket om att vara ute i skog och mark, ströva omkring med hund och plocka bär och svamp i skogen vid torpet i Såpebo, Björklinge. Han värnade mycket om rådjuren och småfåglarna.

I januari 2016 vaknade Nisse av att hela huset i Såpebo var övertänt. Han behöll fattningen och hoppade ut genom sovrumsfönstret på andra våningen och klarade fallet utan några skador. Nisse var Björklingebo sedan 1978.

De sista åren bodde han på Trygghetsboendet, Fyrislundsgatan 64. Där trivdes han bra, fick nya vänner och deltog i kurser på Träffpunkt Årsta.

Skribent: Erik Jonzon
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link