Hoppa till sidans innehåll

Lag SM Ungdom

13 MAJ 2019 10:41
SM Guld och SM Brons !!! Fyrisfjädern vann i helgen Lag SM för Ungdom i U17. Dessutom visade klubbens U13 lag lejonklon och placerade sig på bronsplats.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2019 10:41

För andra året i rad vann Fyrisfjäderns U17-lag SM när det avgjordes i helgen i Täby.
Man gjorde det efter säkra segrar över Trollhättan och Täbys lag 2 i gruppspelet, vilket förde dem till söndagens semifinal. En semifinal som kom att stå mot Spårvägen från Stockholm.
Det var med all säkerhet tävlingens två bästa lag som gjorde upp om en av finalplatserna. Det blev även väntade segrar i de inledande matcherna, dvs Fyrisfjädern vann damsingel efter seger av Edith Urell och Damdubbel som vanns av Ella Hellman och Cecilia Wang. Axel Roberts kunde inte stå emot Spårvägen Filip Karlborg i herrsingel och Sawi Walisadera i par med Ulrik Frändén förlorade trots en bra insats herrdubbelmatchen.
Allt skulle så avgöras i den avslutande mixeddubbeln. För Fyrisfjädern spelade Axel Roberts och Edith Urell, och på andra sidan nätet stod Spårvägens två bästa spelare, Filip Karlborg och Thyra Hultman.
Spårvägenparet började bäst och vann första set med 21-16. Därefter tog Axel och Edith över scenen totalt, seger i de två följande seten med 21-10 21-9 var en enda stor uppvisning i säkert spel och vassa avslutningar.
I den andra semifinalen besegrade Täby Skogås med 3-2 och blev så det lag som fick möte Fyrisfjädern i final.

I finalen tog Fyrisfjädern ledningen med 2-0 efter de två inledande singlarna, det var Edith Urell som besegrade Julia Tuvesson med 2-0 och Axel Roberts som även han vann med 2-0 i set mot Täbys Emil Söderdahl. Täby reducerade sedan till 2-1 cvia seger i herrdubbeln, där Sawi Walisadera och  Ludvig Magdeburg förlorade med 2-0 i set.
Finalen avgjordes sedan i damdubbeln, Cecilia Wang och Edith Urell, landets två bästa U17 damer stor för en gedigen insats och besegrade Täbyparet Boman/Tuvesson med  21-17, 21-14. Med denna seger var matchen avgjord och den femte matchen, mixeddubbel, behövdes inte spelas. 

Minst lika glädjande som U17 lagets vinst var klubbens U13 spelare som även de spelats sig fram till en av söndagens semifinaler.
Man hade under gruppspelet överraskat stort, och via segrar över Spårvägen Lag 2 och Askim i gruppspelet kvalificerat sig för semifinal.
I den semifinalen ställdes man mot tävlings största favoriter Spårvägen, och som väntat blev det en övermäktig uppgift. Förlust med 3-1, men efter en match där alla stod upp bra mot det starka motståndet och där damdubbelparet Sara Norrby och Tuva Garland vann sin damdubbel.
Därefter ställdes man mot Göteborgs BK i matchen om tredje pris. Här hade man revansch att kräva, då man förlorat mot dem i lördagens gruppspel.
Nog blev det revansch alltid, Sara Norrby inledde med en kassaskåpssäker vinst i damsingel med 21-7, 21-16. Elof Åberg följde upp detta med att vinna en stenhård tresetare i herrsingeln 17-21, 21-16 och 21-17 skrevs segersifforna till.
Sara Norrby och Tuva Garland fastställde sedan segern med att vinna damdubbeln 25-23, 21-14.
Utöver ovanstående  nämnda spelare deltog även Wille Norberg, som tillsammans med Elof Åberg visat upp ett bra dubbel och mixedspel under hela helgen.

U17 laget gjorde sin sista lagtävling tillsammans då man nästa år tar steget upp till U19, där inget Lag SM spelas.
De har genom åren vunnit Lag SM i både U13, U15 och U17, vilket är väldigt imponerande.
Kanske kan U13 gänget föra stafettpinnen vidare. Kunskap och spelstyrka finns där och det skall bli spännande att följa dem i kommande tävlingar.

Skribent: Christer Olsson
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link