Hoppa till sidans innehåll

SJT 2 Borlänge

19 NOV 2018 10:14
Bra resultat från Fyrisfjäderns unga spelare i SJT 2 i Borlänge.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2018 10:14

                                                                                                          

Säsongens andra SJT tävling spelades i Borlänge under helgen. Fyrisfjädern deltog med en av de större trupperna, och en trupp som levererade många fina resultat.
Tävlingen innehöll klasserna U13, U15, U17 och Elit/U22, och Fyrisfjädern hade representanter i alla klasser.
I SJT U13 klassen spelade sig unge Elof Åberg fram till en överraskande semifinal i herrsingel. Elof har utvecklats väldigt snabbt denna säsong och det ska bli intressant att följa honom resten av säsongen.
Ulrik Fränden i MJT U17 herrsingel tog sig även han fram till semifinal och visade på sin väg fram ett snabbt och offensivt spel. I semifinalen tog det stopp mot slutsegraren Lukas Forslund som vann med 2-0 i set.
U17 SJT, där klubben har många starka spelare resulterade i 3 finaler, Herrdubbel, damdubbel och Mixeddubbel, tre finaler som gav en seger.
I damdubbel U17 spelade Ella Hellman i par med Olivia Johnsson från Halmstad fram till final, på sin väg fram visade de upp ett rörligt och taktiskt väl utfört  spel. I finalen blev det tyvärr stopp mot ett för dagen starkare par i form Ida Melkerhed och Julia Tuvesson från Bergsåker och Täby.
Stopp i finalen blev det även för Albin Thorselius och Axel Roberts, de förlorade till Spårvägenparet Filip Karlborg/Theodor Hylander i två raka set. Trots förlusten en väldigt bra insats av Uppsalaparet, som på sin väg fram till finalen visade upp ett stabilt och offensivt herrdubbelspel.
Den tredje finalen i U17 klassen togs av Albin Thorselius och Ella Hellman. Paret gick igenom hela tävlingen utan setförlust och ger ett mycket stabilt intryck, vilket lovar gott för framtiden.
Även i ElitU22 hade Fyrisfjädern finalrepresentation, i damdubbel där Olivia Hellman och Althea Ljungqvist var ytterst nära att besegra det första seedade paret Maria Persson Nathalie Wang, men fick se sig besegrade med 1-2 i set. Tjejerna visade upp bra och tempostarkt spel genom hela besegrade på sin väg fram även det andraseedade paret i tävling övertygande.
I damsingel Elit U22 återfanns Alice Lindhe i final, efter att bla ha besegrat den andraseedade Emma Sundling i en stenhård tresetsmatch i semifinalen. I Finalen blev var dock Annie Sjökvist från Göteborg  ett nummer för stor, och Alice förlorade i två raka set.

 

 

 

                                                                                           

 

Skribent: Christer Olsson
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link