Föreningen - Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton - IdrottOnline Klubb

Föreningen

Fyrisfjädern Badmintonklubb Uppsala är en av Europas största badmintonföreningar med sina ca 4,000 medlemmar. Verksamheten har en stor ungdomsverksamhet med badmintonskola, tränings- och tävlingsgrupper för alla åldrar samt en elitsatsning med spelare och lag som tillhör de bättre i Europa. Klubben har tagit sig till final i Svenska Badmintonligan de senast 18 åren och har erövrat hela 16 Guldmedaljer och två Silvermedaljer. Målsättningen är badminton för alla, där ett av flera fokusområden är para-badminton, d.v.s. badminton för de som har någon typ av funktionsnedsättning. Klubben utövar badminton i Upplands Boservice Arena som är en specialbyggd badmintonanläggning med 18 banor och ägs av klubben.

Uppdaterad: 31 OKT 2017 13:31
Skribent: Simon von Knorring