Hoppa till sidans innehåll

6-0 mot Kista och en vinnare av grundserien!

19 DEC 2017 11:43
I sista matchen av grundserien stod välmeriterade Kista för motståndet och vilken match det blev!
  • Skapad: 19 DEC 2017 11:43

Kista kom stärkta från de senaste SBL matcherna med vinster mot bland annat Täby i omgången innan. Även Fyrisfjädern hade stått för stabila segrar inför matchen mot Kista. På väntades en jämn och spännande tillställning.

Först ut i kvällens match var Scott/Amanda mot Cecilia Bjunér och Kistas Indones Andhika Anhar. Det blev en jämn match med välspelade dueller. I de avgörande lägena visade Scott/Amanda på bra rutin och kunde ta hem en stabil 3-0 i set vinst.

I andra matchen stod Victor Svendsen för ytterligare en stabil insats, precis som har gjort tidigare under säsongen. Denna gången visade Victor också bra mental styrka genom att vinna 3 raka set med 11-10 mot Kistas Abdul Kadir Zailani.

I herrdubbel sen fortsatte Victor sin fina svit tillsammans med Richard Eidestedt och vann relativt komfortabelt mot Tim Foo/Andhika Anhar. Victor och Richard har verkligen hittat varandra på plan och har bara spelat bättre och bättre för varje match, kul att se!

I damsingel var det en hel dansk uppgörelse mellan Fyrisfjäderns Mette Poulsen och Kistas Iben Bergstein. Mette har i början lite svårt att få spelet att stämma och gjorde några enkla misstag. Men efter att ha tappat första kom Mette igång och lyckades vinna med 3-1 i set.

Folke Bosund som gjorde SBL premiär och fick chansen i andra singel mot Kistas Nilay Singh. Efter att ha förlorat första set med lite nerver som spökade så lyfte Folke tempot och därmed spelet och vann stabilt med 3-1 i set.

Kvällens sista match blev sen et riktigt rafflande drama som fick avgöras 5:e och sista set. Tilda Sjöö/Mette Poulsen bjöd på bra motstånd mot Kistas Cecilia Bjunér/Iben Bergstein och det många välspelade långa dueller. I 5:e set fick Tilda/Mette det där lilla övertaget som de förvaltade väl och lyckades vinna 5:e och avgörande setet och skrev därmed slutsiffrorna till 6-0 mot Kista.

Även om 6-0 är stora siffror så var det en välspelad och underhållande match och vi skall också ge Kista en eloge som fightades och bjöd på bra motstånd. Nu väntar en spännande mellanserie och längre fram kvartsfinaler och semifinaler och finalera. Nu tar vi alla en välbehövlig julledighet och laddar inför resten av säsongen! 

 

 

 

 

Skribent: Peter Kapetz
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link