Hoppa till sidans innehåll

SM guld

13 JUN 2021 13:39
Fyrisfjädern svenska lagmästare för 17e gången
  • Uppdaterad: 13 JUN 2021 13:39

SM-bucklan är hemma igen!

Efter en oerhört dramatisk final mot ett storspelande IFK Umeå, är Fyrisfjädern för sjuttonde gången svenska lagmästare.

Finalen kunde inte börjat tuffare för Fyrisfjädern. Först ut är Victor Svendsen i herrsingel 1, där han ställs mot Andi Fadel Muhammad. Andi spelar offensivt och pressar Victor med bra smashar och fint nätspel och vinner matchen med klara 3-1

På banan bredvid spelar Fyrisfjäderns starka par Moa Sjöö och Julie Dawall Jakobsen mot Malena Norman och Ronak Olyaee. Umeåtjejerna levererar säsongens bästa damdubbel och vinner till slut med 3-1.

När sedan Tilda Sjöö och Melker Z Bexell förlorar mixeddubbeln i tre raka set mot Malena Norman och Andi Fadel Muhamad ser det riktigt mörkt ut.

I herrsingel 2 ligger Albin Hjelm under med 2-0 i set mot Johan Azelius som har matchboll vid 10-10 i tredje set. Här vänder det! Albin tar hem tredje set och vinner sedan matchen med 3-2.

Julie Dawall Jakobsen fortsätter med att slå Melsya Nur Fitriani i en hård och jämn femsetare och efter herrdubbeln, där Viktor Svendsen revanscherar sig i par med Melker Z Bexell och slår Martin Norman och Johan Azelius med 3-0 i set, är det 3-3 i matcher och dags för Golden set.

I Golden set får vi än en gång se Victor och Melker besegra Martin och Johan, denna gång med 11-6 och guldet är bärgat.

En otrolig kämpainsats av Fyrisfjädern, som efter en överraskande svag start i finalen, vänder efter Albin Hjelms hjälteinsats och tar hem sitt 17e Lag SM-guld.

Bra jobbat och ett gigantiskt GRATTIS till hela laget, ledare och supportrar

Skribent: Stefan Börjesson
E-post: This is a mailto link

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 


Arena Sponsor

Upplands Boservice


Övriga partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link