Hoppa till sidans innehåll

Fyrisfjädern i Final

11 MAR 2022 10:11
Fyrisfjädern till SM-final I badminton


Fyrisfjädern går till SM-final i badminton i år igen! Igår vann Uppsalalaget den andra delmatchen mot Trollhättan med 3-1 efter övertygande spel på hemmaplan.
  • Skapad: 11 MAR 2022 10:11

Fyrisfjädern har chans att vinna sitt 18e Lag-SM guld 

- Vi gjorde en gedigen insats ikväll mot Trollhättan, säger Fyrisfjäderns lagkapten Henry Hurskainen.

- Tre vunna singelmatcher och en väntad förlust i mixedmatchen är efter ritningarna. Våra spelare har säkerheten i de avgörande ögonblicken och styrkan att vinna i hårt motstånd.

Fyrisfjädern var favoriter att kvalificera sig till SM-final efter den övertygande vinsten med 4-0 för Fyrisfjädern borta mot Trollhättan på tisdagen. Tre vunna delmatcher skulle ge ett ointagligt försprång. Men Trollhättans spelare bjöd hårt motstånd, särskilt i den inledande mixedmatchn där Fyrisfjäderns Moa Sjöö och Melker Zickerman Bexell mötte det starka paret Bugtrup/Lundgaard, Trollhättans båda danska spelare. Gästerna tog en säker vinst med tre set mot noll i en match där Uppsala-paret inte nådde upp till sin vanliga klass.

Samtidigt mötte danske Victor Svendsen, Fyrisfjäderns bästa singelspelare, Trollhättans Ludvig Petre Olsson. Matchen gick i högt tempo och Victor Svendsen motsvarade förväntningarna och tog en klar seger med tre set mot ett.

I damsingeln möttes Fyrisfjäderns Yaëlle Hoyaux och Trollhättans Iben Bergstein. Det blev en rask affär där Fyrisfjäderns starka fransyska inte lämnade några blottor och vann klart med 3-0.

Herrsingel två blev dagens sista match i och med att Fyrisfjäderns Firman Abdul Kholik vann sin match klart. 3-1 till Fyrisfjädern och klart avancemang till SM-finalen i Fyrishov den 9 april!

- Det kommer att bli en oviss match mot Påvelund, Göteborgslaget som vi får möta i SM-finalen, säger Henry Hurskainen.

- Det går inte att utse någon favorit i år, fortsätter han. Jag säger fifty-fifty när det gäller chanser. Dagsform och laguppställning kommer att bli viktiga faktorer. Förhoppningsvis kommer hemmaplan att gynna Fyrisfjädern, avslutar Henry Hurskainen.

Skribent: Stefan Börjesson
E-post: This is a mailto link

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 Partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link