Hoppa till sidans innehåll

Är det gratis att spela?

06 NOV 2017 17:38
Under lång tid har kanske många entusiastiska spelare fortsatt att spela badminton på en bana utöver sin bokade tid - det finns ju lediga banor. Ingen har sagt till så då är det väl ok? Nej, det är inte ok att spela gratis!
  • Uppdaterad: 09 NOV 2017 17:05

Tack alla medlemmar för ert stöd till Fyrisfjädern

Jag kan inte nog betona att ni som medlemmar är viktiga för föreningen och allt ert engagemang och insatser är viktiga för föreningens fortsatta goda status. En klar majoritet av er medlemmar har under många år varit stödjande och engagerade i föreningen på olika sätt. För att föreningen fortsatt ska kunna verka och erbjuda sina tjänster behöver föreningen er lojalitet som medlemmar och att ni gillar föreningens utbud av varor och tjänster. Under året som gått försöker föreningen investera i hallen för att ni ska kunna fortsätta er träningsverksamhet hos oss. Jag vill bara dela några intryck jag fått som under de senaste året som belyser en mycket liten del av våra besökare/ medlemmar som präglas av en attityd som inte jag godtar. 

 

Gratis är gott

Föreningen inför ny bokningsrutin av bana där banbelysningen är sammankopplad med bokningssystemet. Är det släckt så har spelarna inte bokat eller betalat sin bana.

En av de viktigaste tillgångarna och framgångarna för Fyrisfjädern är den egna hallen. Den ger möjlighet för 100,000 tals träningstillfällen årligen att utövas i hallen. Med numera bra belysning, omklädningsrum, bastu, parkering, shop, café, toaletter, trevlig personal med mera med mera.

För att detta ska kunna vara möjligt är en del viktig och det är att man betalar för sin tid i hallen. Det är inte för mycket begärt. På ICA betalar du för det du handlar i affären, på bilbesiktningen betalar du för besiktningen, när du går på gymmet betalar du månadskort, medlemskap och bekräftar när du är på plats. Ska du åka buss eller tåg kan du idag boka och betala din resa i mobilen. Jag ser inte att det är någon direkt skillnad i att göra rätt för sig att betala för den tjänst eller vara du vill ha tillgång till - vi är vana vid detta till vardags. Varför ska det vara gratis på Fyrisfjädern när det inte är det någon annan stans?

 

Fyrisfjädern har en alldeles egen särart av kultur - "Här är så dyrt att jag har rätt att spela gratis och jag har ju betalat så mycket genom alla mina år i klubben så därför har jag rätt att som individ bestämma vad jag ska betala för och inte" -uttalande av en fd medlem - tror inte det har förnyats ett medlemskap ännu utan fortsätter att försöka slippa betala medlemskap men spela ändå.

Fyrisfjädern - här råder en egen liten gratisvärld som sitter djupt rotad i både väggar och tak samt  hos vissa av våra medlemmar (en väldigt liten del ska sägas). Varför slutar normaliteten av att göra rätt för sig löpande när jag ska ta del av en tjänst eller vara på Fyrisfjädern? Överallt annars i samhället tar man betalt för det man erbjuder. 

Föreningen - ja men föreningen är just till för medlemmen och alla är medlemmar- (läs ska vara registrerade medlemmar ) för att spela i föreningen. De som inte registrerat sig som medlemmar har alltså inte rätt att spela i hallen. Några säger att ingen annan gör ju så? Jo det finns ganska många ställen och träningsverksamheter som kräver medlemskap - de ser olika ut beroende på förening. Friskis o Svettis har nog en av Sveriges största medlemsregister för träning på fritiden - de kräver medlemskap när du tecknar träning. Jag har faktisk svårt att förstå de som inte kan betala 49kr/ år på Fyrisfjädern.

 

Det står en 800,000kr bil på parkeringen och det är svårt att förstå vad 49kr per år betyder för föreningen

Samtidigt som bilen parkerar iakttar personalen personen som ska spela i hallen - personen kliver rätt in utan att vilja annonsera att personen ska spela och på vilken bana. Blir stoppad av en personal som vill kontrollera medlemskapet - (personen har varit i föreningen många år men sporadiskt betalat medlemskap, blev dessutom informerad förra året om vad som gäller och löste medlemskap om 49kr ett år) "-Varför ska jag lösa medlemskap för? Jag har ju spelat så många år i den här föreningen och lagt ner så mycket pengar här på banhyra" - säger personen

Jag förstår inte ärligt talat vad som är så svårt att förstå - kan du köpa en bil kan du betala för din träning tänker jag när jag hör om denna händelse efteråt. Vuxna människor som kommer med i mina öron rätt klena argument för att inte göra rätt för sig.

 

Jag tycker inte det är ok

Jag säger det det är inte ok att inte betala vare sig medlemskap eller banhyra eller träningsavgift. Jag tror jag hört de flesta argumenten varför jag ska "slippa" betala. Utan dessa inkomster finns inte så stor framtid med Fyrisfjädern. 

Medlemmen i fokus - jag antog denna utmaning just med detta i mitt uppdrag som ordförande. Och medlemmarna har all rätt att säga att allt är gratis men då är inte jag kvar och inte heller föreningen. Som medlem och spelare i föreningen har du ett ansvar precis som föreningen har det gentemot dig.

Det är enkelt du betalar för ditt medlemskap och din träningstid hos föreningen och föreningen säkerställer att du kan utöva din sport på bästa sätt och är du tävlingsinriktad kan du kanske få stöd i din satsning.

 

Fortsätt och ha kul - spela andra timmen för -50% rabatt* - sk ”sistaminutenpris”

För att uppmuntra till spel på tid efter bokad tid eller fler timmar än beräknat inför vi sista minutenrabatt. 

För att spela mer än bokad tid kan du vid ankomst kontrollera med personalen om det finns en ledig tid i anslutning till redan bokade tid och då hyra en eller flera banor en tid till. Du får då sista minutenpris på -50% rabatt* på ordinarie pris. se https://www.fyrisfjadern.se/Spela/oppettiderpriser/

 

Tack för att ni finns kära medlemmar och jag hoppas att ni fortsätter att vara lojala och stödjer er förening - vill ni påverka har ni möjlighet att engagera er i föreningen, det finns möjligheter för motioner att bidra med och årsmöten att delta i och rösta på. 

/Erik Jonzon

Ordförande

Skribent: Erik Jonzon
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link