Hoppa till sidans innehåll

Är det värt det? Badmintonligan

23 SEP 2019 11:12
Är det värt att delta i Badmintonligan? Med förlorad premiär igen och bruten framgångssaga efter 19 år. Ja absolut och alltid är det enkla svaret.
  • Skapad: 23 SEP 2019 11:12

Är det värt att delta i Badmintonligan?

I premiären i Badmintonligan 2019 fick Fyrisfjädern möta förra årets finalister Påvelund. Förlust igen. Vi ger oss inte - vår satsning i Badmintonligan är viktig för klubben, spelarna och för ungdomarna. Ett deltagande i högsta ligan i Sverige ger hopp om framtiden för dagens unga badmintonspelare och skapar en gemenskap att delta i. Vi är skyldiga våra barn och unga i föreningen att fortsätta ha ambitionen att vinna Badmintonligan. 

En modern förening är inte så annorlunda än från förr. Tävlingsmomentet är viktigt och det ger en samhörighet med supportar och medlemmar i alla åldrar. Att komma till Upplands Boservice Arena en måndag kl 18:00 och höra över 300 personer och en ungdomsklack med tryck i heja på sitt favoritlag ger lite av gåshud på de flesta. Att matcher avgörs med liten marginal och många jämna set hör till i Sveriges högsta liga. 

Det finns de som ger uttryck för att Badmintonligan invaderats av spelare från andra länder och att de "egna" spelarna inte får utrymme i ligan. Jag och flera med mig kan konstatera att Badmintonligan

  • genererar fantastiska matcher med högre nivå idag än förr för spelarna oavsett nationalitet
  • det skapas tidningsrubriker nationellt i större omfattning än för några år sedan där lokala media visar starkt intresse att även följa badminton utanför Badmintonligans matcher 
  • klubbar redovisar ökad efterfrågan från barn och unga att börja i badmintonskola
  • skapar möjlighet att konsumnera Badmintonligan on line via SolidSports webbkanal, till och med att man vågar ta betalt denna säsong och skapa värde i Svensk badminton
  • har en egen kanal som skriver nyheter och rapporterar resultat löpande på www.badmintonligan.se - detta skapar värde flr supporters precis som andra sporter.
  • skapar kreativitet kring arrangemang och aktiviteter
  • möjliggör att spelarna möter internationellt bra motstånd på hemmaplan
  • klubbarna som deltar planerar aktivt sina lag för att möta bättre lag

Lördag den 28 september möts klubbarna i Badminton ligan för att diskutera utveckling av ligan och hålla årsmöte. Det känns självklart att Fyrisfjädern deltar och bidrar.

Är det värt det? Ja det är så många delar i elitbadminton och förening som bidrar. Det kräver en hel del arbete att jobba på för att skapa förutsättningar i verksamheten som bra ekonomi, ordning och reda, bra medarbetare och spelare. Skapar förutsättningar för att bli en riktigt bra klubb.

Förrutom att vi envist försöker göra våra hemmamatcher till en upplevelse skapar vi mervärde i ligan delvis genom att sända matcher live via internet för de som ej kan se match på plats - dessutom kan du stötta Fyrisfjädern eller ett annat lag i ligan genom att bli månadssupporter för endast 49Kr/månad. Du ser alla matcher live och repriser. Hälften av intäkterna går till klubben direkt. Om vi inte vågar ta steget att visa att det är värt något kommer vi aldrig ur startblocken. Drömmen är att hitta en nationell sponsor eller flera som inser värdet av att synas i, vårt tycke, "Sveriges häftigaste liga".

 

Fyrisfjädern har denna säsong 4 externa spelare men hela 13 spelare från klubben. Så med enkel matematik blir det 23,5% externa spelare och 76,5% egna spelare. Skulle vilja påstå att majoriteten av egna spelare dominerar truppen. Jag är även en ivrig försvarare av att våga importera bättre spelare i truppen - håller vi inte måttet med egna spelare behöver vi en måttstock så vi inte kommer efter. Oavsett om våra spelare deltar i landslag eller annan strukturerad elitverksamhet. Går det för långsamt eller med lägre nivå måste vi löpande kunna mäta oss mot de som är bättre - för att bli bättre. Jag tror att våra spelare tycker det är kul och uppskattar att få spela med och mot de som är bättre oavsett nationalitet. Det är i alla fall vad de berättar spontant. 

Vi kommer fortsatt att delta i Badmintonligan, vara med och bidra till utvecklingen och framför allt säkerställa att vi levererar bra egna spelare till ligan och vi kommer att fortsätta att stärka laget med bra internationella spelare för att krydda och skapa det lilla extra i upplevelsen i matcherna i ligan och för att våga vinna ligan.

Vi ses väl imorgon kl 18:30 då vi möter Västra Frölunda hemma?

Badmintonligans olika kanaler:

www.badmintonligan.se

https://solidsport.com/fyrisfjadern

https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/791

//Ordförande Erik Jonzon

Skribent: Erik Jonzon
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


Övriga partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link