Hoppa till sidans innehåll

Information om åtgärder i verksamheten

24 MAR 2020 14:43
Klubben påverkas naturligt av det som sker i vår omvärld med den rådande Corona pandemin. I dagsläget ser vi inte att klubbens verksamhet skulle vara i farozonen men vi måste ta ett antal beslut om förändring i vår verksamhet.
  • Skapad: 24 MAR 2020 14:43

Information om åtgärder i Fyrisfjädern Badmintonklubb Uppsala

Klubben påverkas naturligt av det som sker i vår omvärld med den rådande Corona pandemin. I dagsläget ser vi inte att klubbens verksamhet skulle vara i farozonen men vi måste ta ett antal beslut om förändring i vår verksamhet redan nu för att inte riskera kraftigt negativa konsekvenser.

Vårterminens verksamhet fortlöper i stort sett som normalt men påverkas både av den allmänna oron att samlas och gymnasieskolans distansstudier.

 

Ändrade öppettider

Vi ändrar våra öppettider i ett första steg redan den här veckan (v13), vilket innebär att hallen öppnar för allmänheten kl 12:00 de flesta dagarna.

Tiderna kan justeras allt eftersom våra förutsättningar ändras att hålla öppet. Följ aktuella öppettider på vår hemsida:

https://www.fyrisfjadern.se/Spela/oppettiderpriser/

 

Alla kostnader och intäkter för klubben ses över

I och med det aktuella läget ser ledning och styrelse över alla intäkter och kostnader i klubbens verksamhet. Detta görs för att säkerställa att klubben även fortsättningsvis ska kunna bedriva sin verksamhet men också för att säkra en ekonomi som skapar långsiktig överlevnad.

Alla områden i verksamheten kommer att påverkas på något sätt. Det vi ser redan nu är att klubben bl.a. kommer att få förändrade ekonomiska förutsättningar att ge stöd i den omfattning som hittills gjorts i olika former.

 

Träningsgrupper och tävlingsgrupper

Verksamheten pågår i stort sett med normala rutiner men påverkas till viss del av justerade storlekar i tränings och tävlingsgrupper.

För att vi ska få rätt förutsättningar att utföra träningarna behöver vi veta hur många deltagare som kommer.

Våra tränare behöver därför veta om era barn kommer på träningen eller ej.

 

Meddela frånvaro – kan ditt barn ej delta på veckans träningspass meddela tränarna på This is a mailto link

 

Individuella träningar

Med anledning av att klubben kommer att söka stöd för korttidsarbete till följd för att minska lönekostnaderna kommer individuella pass ställas in tills vidare. Tränarna kommer att meddela de spelare det berör. Klubben utreder om det är möjligt att erbjuda individuella pass även fortsättningsvis men då med en kopplad kostnad.

 

Tävlingar och eventuellt ekonomiskt stöd från klubben

I och med den ekonomiska osäkerheten vi befinner oss i ser vi ingen annan möjlighet än att ta bort allt ekonomiskt tävlingsstöd med omedelbar verkan. Alla tävlingar och kostnader kopplade till tävlingar får spelare själva bekosta från och med nu. Beslutet gäller tills vidare och kommer att påverka nästa säsongs tävlingsplanering, vilket är anledningen till att vi vill gå ut med denna information redan nu.

 

A-lag och elitsatsning

Elitsatsningen i klubben kommer även den att ses över. Elitsatsningen i klubben finansieras till stor del av klubbens sponsorer. Viker ekonomin i sponsorledet minskar möjligheten att behålla ett starkt finansierat elitlag, vilket kan påverka den kommande säsongens elitsatsning.

 

Arrangemang i klubbens regi

Att klubben inte får möjligheten att genomföra vårens tävlingar och arrangemang som planerat påverkar ekonomin negativt i högsta grad. Detta är en viktig inkomstkälla för klubben och påverkar således vår totala ekonomi.

Vi planerar för kommande säsongs aktiviteter men är medvetna om att planerna kan justeras.

 

Summer Badminton Camp v25, 26, 32 och 33 planeras att genomföras

Vi planerar att genomföra årets sommarläger och kommer att anpassa lägret utifrån de förutsättningar som råder i juni-augusti. Anmälan är öppen.

Om lägret ställs in på grund av myndighetsbeslut kommer anmälningsavgiften att återbetalas. För övriga återbud gäller fortsatt det vanliga regelverket.

 

Avslutningsvis

Målsättningen för klubben är att långsiktigt agera som en stark klubb med gedigen verksamhet – de åtgärder vi nu inför är förhållandevis begränsade. Vi jobbar för att kunna återställa de ekonomiska stöd som idag erbjuds men det kan ta tid innan ekonomin tillåter det.

Mycket stor del av detta beror på hur framtiden blir.

 

Tack för alla er som bidrar till vår verksamhet och kommer och tränar och stöttar oss genom er närvaro eller tanke. Tillsammans ska vi klara denna annorlunda utmaning.

 

//
Ordförande Erik Jonzon

Skribent: Erik Jonzon
E-post: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 


Arena Sponsor

Upplands Boservice


Övriga partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link