Hoppa till sidans innehåll

Mästare i arrangemang

06 MAR 2018 16:20
Vilken fantastisk organisation Fyrisfjädern och dess medlemmar är! Jag kan inte annat än beundra alla medarbetare och alla volontärer som gör ett fantastiskt jobb för alla våra arrangemang och våra ungdomar. Känns som vi är mästare i arrangemang!
  • Uppdaterad: 06 MAR 2018 19:29

Under en hel säsong skapar vi och genomför mer än 15 olika arrangemang i Fyrisfjädern Badmintonklubb. Flertalet av dessa arrangemang har klart internationell prägel som senast Swedish Junior 2018 i slutet av januari med deltagare från 26 länder och 4 världsdelar. 

Omdömet från deltagarna - "VÄRLDSKLASS!" "Bäst i Europa" "Fantastiskt" "Vilken service" Vilken ordning och reda"....känns riktigt kul och jobba när det låter så. 

En doldis i organisation är Mia Thorselius som är ansvarig för arrangemangen och hjärnan och drivet bakom framgångarna. Utan Mia tror jag klubben hade haft svårt att skapa dessa fina arrangemang. Tack Mia för ditt engagemang och tålamod.

Volontärerna och resursteamet är de som slutligen genomför det mesta av uppdragen för att allt ska fungera. Det ska under ett arrangemang byggas banor på Fyrishov, sitta i sekretariat, sköta transporter, städa, webbsändas och sjukvårdas mm. Tack alla ni som gör detta möjligt - ni betyder mycket för Fyrisfjädern och de ungdomar som deltar i tävlingarna och arrangemangen.

 Webbsändningar - se badminton från hela världen 

Ny teknik nya krav - webbsändningar av badminton blir allt vanligare och idag ökar antalet tittare på badmintonmatcher via nätet. Fyrisfjädern har genom sitt deltagande i Svenska Badmintonligan (SBL) ett krav på sig att sända SBL matcher live för att nå ut i hela Sverige och till de klubbar som inte kan få supporters med på sina matcher. Totalt sett ökar tittandet via webben och detta är en utveckling vi får förhålla oss till även om arrangemangen live är den ultimata upplevelsen. Vi ska sända med bra kvalitet och möjlighet att se på efter avslutad match. Allt sparas på YouTube. Två viktiga kanaler ni bör följa är 

Fyrisfjädern på YouTube

Svenska Badmintonligan på YouTube

 

Hemmamatcher i SBL

I Upplands Boservice Arena lockar mellan ca 200 besökare i snitt varje hemma match. Vi har försökt denna säsong att erbjuda PreGame inför varje match till alla entusiaster för en blygsam kostnad. Sent under säsongen kom äntligen nya arenaskynket som ramar in våra SBL matcher. Med ny belysning och strukturerade arrangemang känns inramningen fortfarande bekväm. Tyvärr är själva läktarna inte uppgraderade - det står på önskelistan men är i en helt annan budgetstorlek så det ligger på önskelistan.

SM final 21 april 2018 och samma helg Svenska Cupen 20-22 april 

Den 21 april kl 16:30 invigs SM finalen i lagtävling 2018 på IFU Arena. Samma helg genomför Fyrisfjädern Svenska Cupen som är en av Sveriges största ungdomstävlingar. Vi räknar med ca 350 deltagare och lika många medföljande tränare, familj och supporters från alla distrikt i Sverige. Detta ska ske i tre olika arenor (IFU, Fyrishov, Upplands Boservice Arena) byggas och rivas banor från fredag till söndag. Ibland samtidigt som tävling pågår.

Läs mer om SM finalen och boka biljetter här: SM Final Badminton 21 april 2018 IFU Arena

Planeringen för detta startade redan i höstas då vi lärt oss i organisationen att försöka vara ute i god tid innan med planering och resurser. Just nu känns det ändå som att vi har kort om tid, bara en och en halv månad kvar till matchstart. I vårt konferensrum hänger en digert ifylld kalender för att kunna ha överblick på planeringen och för att se sammanhang. Tack Bosse på Text & Dekor för en fin fin produkt! Den har nu hjälpt oss i tre säsonger och snart behöver vi beställa en ny igen.

Kommande säsong 2018/2019 planeringen börjar nu

Säsongen är inte ens avslutad och vi planerar nu för vår planeringsdag 27 mars - nästa säsong kommer att planeras för att åter igen ta sig an nya arrangemang och förhoppningsvis ännu en SM final i Uppsala och ett 15 tal härliga proffsiga arrangemang. Nu kör vi!

//Ordförande Erik Jonzon 

Skribent: Erik Jonzon
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link