Hoppa till sidans innehåll

Medlemsundersökningen en återkoppling

25 MAR 2018 20:29
För en tid sedan genomförde vi vår årliga medlemsundersökning - här kommer en sammanfattning av några punkter i undersökningen jag tänkte ge föreningens syn på. Tack alla ni 209 medlemmar som tog er tid att svara - det betyder mycket för oss.
 • Skapad: 25 MAR 2018 20:29

En medlemsundersökning är viktig förrutom de personliga möten vi i föreningen har i verksamheten. Det personliga mötet ger möjlighet att diskutera och reflektera över saker vi medlemmar tycker. Många frågor engagerar.

Vilka är våra medlemmar och besökare?

Ungefär hälften (ca 50%) av alla medlemmar i klubben ärnya hos oss årligen och har inte varit hos oss tidigare eller återbesöker oss. Varje år har föreningen ca 3,800 medlemmar. Föreningen är privat och äger sin egen hall och föreningen har beslutat att alla som ska spela i hallen måste vara medlem. 

Vi har också ca 1,200 studenter av medlemmarna årligen varav de flesta studerar på högskola eller universitet.

 

Hur ofta besöker man Upplands Boservice Arena Fyrisfjädern

Hallen besöks av ca 110,000 medlemsbesök årligen och ca 2,500 medlemsbesök i veckan.

Enligt undersökningen får vi en bild av att det finns en del medlemmar som besöker oss mer än 1 gång per vecka. De är här ofta.

 

 Hur nöjda är medlemmarna med personlens bemötande och verksamheten i stort?

Här får vi toppbetyg! Jättekul att det arbete som läggs ned av personalen når medlemmarna i vardagen.

 

 

Förbättringsområden

Vi har ju en hall från mitten på 1970-talet men vi vill fösöka föebättra det vi kan inom rimliga gränser.

Parkering - Fyrishov driver de flesta parkeringar i området - kapaciteten vid hallen är begränsad. Då det blivit populärare att spela badminton de senare åren har vi ökade besökarantal och därmed färre lediga parkeringar. Vi har ingen mer mark att tillgå för utökad parkering och vi hänvisar till Fyrishovs parkeringar som räcker väl till alla - man tar en promenad från Fyrishov för att komma till hallen. Enklast att betala parkeringsavgiften på Fyrishovs parkering är via mobil appar ex vis EasyPark.

Medlemsparkeringen är klart begränsad och alldeles för billig, prishöjning aviseras inför kommande säsong.  Ett alternativ är årskkort på Fyrishov kostar från 3,675kr - läs mer här: https://fyrishov.se/infor-besoket/hitta-hit/parkering/

Omklädningsrum - en viktig del och används flitigt - vi ska försöka hålla en så hög grad av underhåll vi kan. I sommar kommer vi att måla om omklädningsrum och se över duschar i damernas omklädningsrum. Nya bänkar är beställda till herrarnas.

Cafe - vi har som ambition den kommande säsongen att se över utbud och ev ombyggnation i cafét. Vi har nu en ny kompetens i personalen som vi har saknat.

Entré - hallens konstruktion har skapat en ogästvänlig entré - detta är ett område vi vill förbättra. Det vi har som utmaning är att föreningen vill skapa ett helt nytt elitcenter inom 3-5 år med 60-80 bostäder för elitidrottare. Då skulle hela servicecentret och parkeringen rivas för att lämna plats till ny byggnad. Förhandling med Uppsala kommun är igångsatt. OM det ska ske en förändring ska vi försöka hitta en lösning som kan hålla under perioden fram till nybyggnation. 

Beysning - Denna säsong installerades ny beslysning med enrgibesparande LED-ljus och ljusstyrning. Hittills har vi ca -40% energibesparing av det bytet. Vi har fått kommentarer på nya belysningen som vi värderar och ska se över under kommande säsong om det kan förbättras ytterligare gällande viss bländning. Majoriteten är ändå nöjda med belysningen i sin helhet och endast ett fåtal av våra 3,800 medlemmar har gett sina synpunkter.

 

Vad tycker man om oss på Google?

Vi har ett högt betyg på spontana omdömen via Google - 4,3 poäng

 

Kommunikation - hur kommunicerar Fyrisfjädern om sin verksamhet?

Överlag anser de tillfrågade att föreningen gör sitt jobb med att kommunicera verksamheten. Det vi kan konstatera är att förvånande många läser inte information på vår hemsida som är vår valda plats för huvudkommunkation. Vi lanserade en helt ny hemsida med ny struktur och bättre anpassad till mobilt användade (ca 54% av våra besökare på webben använder mobilen)

Mer än hälften av de tillfrågade har inte besökt vår nya hemsida -

hur många av dem som tycker vi inte informerar bra vet vi inte - men vi antar att man kan ta till sig mycket information via hemsidan som efterfrågas i de kommentarer som noterats i undersökningen. Alla frågor har tydliga svar är det vi kan konstatera. Så besök oss gärna - et finns även en sökfunktion - leta efter förstoringsglaset.

Nyheter - missa inte en nyhet - prenumerera på våra nyheter och få det direkt i din e-post. I nyhetsflödet uppe till höger finns RSS flöde och en Stjärna som man klickar på för att prenumerera på nyheterna.

Vi försöker få en mix av idrottsnyheter och verksamhetsnyheter. I en förenning med mer än 130 licencierade tävlande ungdomar krävs det att de som är med på tävlingarna hjälper oss med att skicka in bild och kort text om deltagare, resultat mm så försöker vi få med det i nyhetsflödet. Ni skickar det till This is a mailto link .

Dessutom har vi samlat alla Nyheter från de viktigaste andra idrottskanalerna i en separat flik - kika till vänster på Nyhetsflödet: https://www.fyrisfjadern.se/Nyheter/

 • Upplands Idrottsförbund
 • Riksidrottsförbundet
 • Svenska Badmintonförbundet
 • Svensk Idrott

Föreningen har alltså som kommunkationsstrategi valt följande kommunikationsvägar för att nå sina medlemmar

 • Hemsida www.fyrisfjadern.se huvdplatsen för vår kommunikation och nyheter och löpandeinformation om verlsamheten och arrangemang.
 • Facebooksida https://www.facebook.com/fyrisfjadern/ - snabba nyheter, länkningar andra nyheter, allmän rapportering och information i lite mer informell form - här kan vi även annonsera digitalt
 • Twitterkanal https://twitter.com/fyrisfjadern korta uppdateringar och viktiga meddelanden
 • Instagramkonto https://www.instagram.com/fyrisfjadern/ härliga bilder och inlägg från verksamheten. #fyrisfjädern för inlägg- syns även då på vår hemsida
 • E-post, vi använder i större grad idag e-post för riktad information kring träningsgrupper, abonnemang och medlemsinformation.
 • Infoping mobilmeddelanden som SMS eller i app. Kurser och riktade verksamheter tar del av snabba meddelande via Infoping. Läs mer här: www.infoping.se 
 • MyCourt.se - medlemsportalen. Här administrerar alla medlemmar sin egen medlemsprofil
  • betalar medlemskap
  • hittar lediga speltider
  • bokar banor
  • betalar banor
  • bokar kurser
  • bokar läger/tävlingar
  • som målsman hanterar sin familj/ lägger till tar bort barn
  • ställer in parametrar i sin egen medlemsprofil
  • slår av/på meddelanden
 • Digitala skärmar i hallen - nyligen har föreningen investerat i digitala skärmar för att kunna kommunicera lokalt och löpande. Här finns även möjlighet att köpa digital annonsering för företag.

Fortsatt digitalisering

I takt med omvärldens snabba förändringstakt att anpassa det som kan anpassas digitalt kommer Fyrisfjädern löpande att försöka hänga med i den tekniska utvecklingen. Men det viktigaste är att medlemmen är i fokus och att det finns en medlemsnytta med digitalsieringen.

 

Föreningen - ditt engagemang gör föreningens verksamhet möjlig 

En bra sak med föreningar är att man kan engagera sig i olika former. Har man en idé man vill förverkliga kontakta föreningens representanter, skriv ner din idé, lämna en motion inför årsmötet. Alla kan vara med att bidra på sitt sätt. Föreningen söker löpande volontärer till olika uppdrag. Brinner du för något? Hör av dig - vi behöver dig!

 • Motion ska vara inlämnad senast 31 juli till styrelsen
 • Årsmöte ska genomföras innan september månads slut

 

Nu ska verksamheten 28 mars ha sin årliga verksamhetsplanering där medlemsundersökningen kommer att finnas med som underlag i planeringsarbetet.

Tack för att du tog dig tid att läsa denna sammanfattning och tack för att du stödjer Fyrisfjädern Badmintonklubb Uppsala.

//Ordförande Erik Jonzon

Skribent: Erik Jonzon
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link