Hoppa till sidans innehåll

Midsommarhälsning och sammanfattning av klubbnyheter

24 JUN 2021 10:17
En Midsommarhälsning och en uppdatering av klubbverksamheten

Svenska mästare 2021 återigen!

Uppdateringar om klubbverksamheten och renovering av golv i hallen.
  • Skapad: 24 JUN 2021 10:17

En Midsommarhälsning och en uppdatering av klubbverksamheten

Svenska mästare 2021 återigen!

Söndagen den 13 juni erövrade Fyrisfjädern titeln Svenska Mästare i Lag-SM 2021. Slutspelet och finalen spelades helgen 11-13 juni i Umeå. I finalen stod mötet mellan Fyrisfjädern och IFK Umeå. Fyrisfjädern vann med 4-3 efter Golden set.

Läs mer om detta: https://www.badmintonligan.se

Klubben har sedan år 2000 ett historiskt resultat av både SM guld och deltagande i SM finaler. Totalt kan klubben räkna hem 17 Guld samt 3 Silver – endast en missad final under en period av 21 år.

Det är en unik känsla och vi får mycket hyllningar och vi känner verkligen att Uppsala är stolta över våra prestationer. Vi ser uttryck i hyllningarna som att ”vi vann igen” från personer som följer oss på distans. Fantastiskt helt enkelt.

Laget har under säsongen spelat till största del med våra klubbspelare som dagligen tränar på Eurocenter, Svenska Badmintonförbundets nationella träningscenter som bedrivs hos Fyrisfjädern och finansieras av Uppsala Kommun, Fyrisfjädern och Svenska Badmintonförbundet.

Till slutspel och mellanserie lyckades vi till slut få med några av våra förstärkningar i form av Victor Svendsen och Julie Dawall Jakobsen. Corona till trots har alla spelare kunnat träna men tyvärr haft minimalt med tävlingar – därför var Badmintonligan oerhört viktig i år, för alla spelare. Ligan kunde erbjuda tävlingar om än med uppehåll. Med facit i hand har det varit en lyckad säsong för Fyrisfjädern.

 

Kommande säsong Badmintonligan

Senast 15 augusti 2021 ska alla ligalagen och deras spelare rapporteras in till Svenska Badmintonförbundet. Vi har inga transferfönster med byte av spelare under säsongen. Lagt kort ligger.

Jag kan garantera att Fyrisfjädern bygger ett starkt lag inför kommande säsong med ett antal nya tillkommande spelare. Vilka de spelarna är kommer att presenteras i samband med anmälan av laget 15 augusti.

 

Säsongen, en kort sammanfattning

Corona till trots har vi lyckats hålla verksamheten öppen och majoriteten av träningar igång, med undantag för de nationella restriktioner som infördes under en period i höstas. Vi har haft en nedgång i tränande i badmintonskola och tävlingsgrupper. Det ser vi på summeringen av LOK-stödet. Vi får se när vi räknar på vårterminens aktiviteter.

Motionsspel har under säsongen varit populärt och stundvis har det varit svårt att få tider i hallen.

Alla tävlingar och Cuper har ställts in under säsongen förutom Badmintonligan – det har medfört att vi tappat omsättning för ett antal arrangemang som vi normal sett genomför varje år. Som konsekvens har Styrelsen beslutat om kostnadsrestriktioner och fokus på att renovera det som behövs i hallen samt utbyggnad av vårt gym för tävlingsungdomar.

Vi har under säsongen haft ett ökat antal golvreparationer och gjorde därför en översyn av golvet som är original sedan hallen byggdes i mitten av 1970-talet. Lång livslängd, men vår bedömning tillsammans med golvexperter gjorde att styrelsen beslutade att vi ska renovera golven i båda hallarna.

Badminton Summer Camp drar igång i Midsommarveckan v25 fortsätter v26 och så planerar vi för ett sommarläger för vår Paraverksamhet v27.  Vi fortsätter innan skolan med att avrunda med två veckor v31,32 – det finns platser kvar. Läs mer här: https://www.fyrisfjadern.se/Spela/badmintoncamp2021-sommarlager/

Renovering av golv v34-39

Vi gjorde först en renovering på våra två tävlingsbanor 3 & 4 i första hallen under maj månad. Vi genomförde både omläggning av golv samt målning och lackering av ny bana och linjer. 

Lacken vi använt måste hålla och vi har använt en sportlack som ska hålla med en något mer matt yta för att minska reflektioner och skapa bättre grepp i banorna. Detta har nu utvärderats och ett beslut ligger om att renovera båda hallarna.

Vi ber om ursäkt för att renoveringen drog ut på tiden och gjorde att det stundtals luktade en del färg och lack i hallen. Tyvärr respekterades inte skyltar och avspärrningar och en av banorna var vi tvungna att slipa och lacka om efter att något gått på banan innan lacken torkat.

Med detta sagt – ber vi er respektera våra anvisningar och avspärrningar när vi målar eller renoverar. Annars kommer alla spelande drabbas av förseningar och de som orsakat problemet kommer att få ekonomisk konsekvens att ersätta merkostnaden. Det vill nog ingen drabbas av.

 

Abonnenter och träningstider kommer att justeras, likaså kostanden för höstterminens abonnemang. Alla abonnenter kommer att få information om vad som gäller och vilka tider som påverkas. I princip kan alla ställa in sig på att det inte blir så mycket spel i hall 1 under v34-39 – 23 augusti till 3 oktober.

Hall 2 planeras renoveringen genomföras i maj 2022. Innan sommaren ska det stå klart.

 

Vi behöver hjälp under golvrenoveringen – kan du hjälpa till?

Vi behöver volontärer som kan hjälpa till att bära golv mm. Vi kommer att annonsera ut tider där vi ber om hjälp att bära golv in och ut ur hallen. Detta spar oss både tid och kostnad då golvläggarna kan fokusera på det de är bäst på.

 

Badmintonskolorna öppna för ansökan hösten 2021

Vi har öppnat anmälan till våra badmintonskolor i höst – läs mer här och hitta vilka grupper som är tillgängliga:

https://www.fyrisfjadern.se/Spela/anmalanbadmintonskolaochkurser/

 

Sommartider

Se följande om våra öppettider: https://www.fyrisfjadern.se/Spela/oppettiderpriser/

Vi har stängt i hallen 5-25 juli 2021

Ordinarie öppettider gäller från 9 augusti 2021

 

Förnyelse medlemskap säsongen 2021/2022

Ny säsong och dags att förnya medlemskapet. Vi kommer som ny rutin i år att skicka ut en avisering om att förnya sitt medlemskap via Sportadmin. Betala det redan nu så slipper du köa i höst. För er som tar semesterledigt o tar tag i vardagen så förlänger vi betalfristen.

Nytt medlemskap gäller från och med 1 juli 2021 för spel i hallen.

Parkeringsbevis för nya säsongen köper man som vanligt i Service Center.

 

Arrangemang kommande säsong

20-22 augusti 2021            U15 SM

24-30 januari 2022             Swedish Junior & U17 International

25-27 mars 2022                U13 SM

8-10 april 2022                   Svenska Cupen

 

Volontärer

Då kommande säsong kommer erbjuda flertalet arrangemang söker vi volontärer. Vi håller flertalet utbildningar. Det första arrangemanget vi behöver hjälp med är U15 SM 20-22 augusti, både inför och under tävlingen.

Vi kommer att publicera nya tider inför kommande volontärsutbildningar.

Ja det är mycket som har hänt under året och vi har kommit en bra bit på väg in i planering av kommande säsong.

Vi tackar för allas engagemang i klubben och att ni vill vara hos oss och spela och njuta av badminton och gemenskap.

 

Alla kan spela badminton hela livet!

Trevlig Midsommar till er alla från oss alla

  

Uppsala 2021-06-24

 

Fyrisfjädern Badmintonklubb Uppsala

//Erik Jonzon, Ordförande

Skribent: Erik Jonzon
E-post: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 Partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link