Hoppa till sidans innehåll

Ny styrelse och ny verksamhetsplan antagen på årsmötet 24 november 2021

01 DEC 2021 12:00
Vid årsmötet 24 november 2021 antogs en ny styrelse och en ny verksamhetsplan.
Ordförande Erik Jonzon fick förnyat förtroende och en ny styrelse valdes. Nya namn har tillkommit som Eva Carlsson och Monica Hedberg.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2021 12:00

Den 24 november träffades föreningen för att hålla sitt efterlängtade årsmöte.

En ny styrelse valdes och sittande Ordförande Erik Jonzon gavs nytt förtroende för säsongen.

Fyrisfjädern har en komplex verksamhet men huvudfokus ligger alltjämt på den idrottsliga utvecklingen såväl bredd som elit. Som första klubb i landet investerade vi i en egen anläggning att utöva vår sport i och denna har varit vår stöttepelare i alla år. Till åren kommen krävs underhåll för att låta hallen vara vårt "hem" lika fint och välkomnande. Vår idrottssektion jobbar hårt med att skapa bästa förutsättningarna för träning och tävling. Vi har ju över 1100 barn årligen som deltar i olika badmintonaktiviteter och läger. Elitsatsningen är viktig för klubben och vi jagar nu vidare för att erövra ytterligare SM guld individuellt och i lag.

Klubbens ekonomi är stabil och har klarat sig bra under pandemiåren. Överskottet har återinvesterats i hallen och den idrottsliga verksamheten. Hall 1 renoverades med nytt golv i höst och hall 2 inleds renoveringen i maj 2022. Aktiv hallförvaltning står på agendan framåt.

Att utöka vår badmintonverksamhet i områdena Gottsunda, Stenhagen & Gränby ligger i planeringen. Det kommer att ta lite tid och mycket arbete men vi tror på en ljus framtid för badminton i Uppsala.

Organisationen är nu anpassad för att ta sig an nya utmaningar med stora mästerskap i sikte, internationella tävlingar men framför allt fortsätta fylla hallen med badmintonspel på alla 18 banorna. Efterfrågan på att spela badminton har ökat de senaste åren och styrelsen har i uppgift att se över möjligheten till en utbyggnad om ca 2000m2 extra hall. Dialogen är igång med Uppsala kommun och styrelsen har stärkts med Eva Carlsson och Monica Hedberg som ska vara med i denna spännande utvecklingsresa. Vi drömmer om 6000m2 specialanpassad hall för badminton (Idag ca 3500m2).

En viktig del i verksamheten är att fortsatt jobba för att behålla Eurocenter i Uppsala och skapa de bästa förutsättningarna för elitträning i Uppsala med stöd av bland annat Svenska Badmintonförbundet och Uppsala Kommun. Uppsala är badmintonstaden i Sverige - vi ligger perfekt placerade nära Arlanda och Stockholm. Vi har dessutom möjligheter att genomföra tävlingar och Cuper med rätt förutsättningar.

Den nya styrelsen som valdes 24 november är följande

Ledamöter i Styrelsen

Erik Jonzon, Ordförande

Eva Carlsson, ledamot projekt och byggnation

Monica Hedberg, ledamot affärsutveckling

Björn Bylund, ledamot bidrag och projekt

Marcus Segervärd, ledamot marknad och kommunikation

Supppleanter

Anna Hämberg Barron, sekreterare och juridik

Daniel Gholiof, spelarrepresentant

Att representera Fyrisfjädern BMK Uppsalas aktier i Fyrisfjädern AB

Anders Holmberg

Ulrika Hellman

Internrevision

Mats Gustafsson

Revisor

Lars Kylberg, PwC

Skribent: Erik Jonzon
E-post: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 Partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link