Hoppa till sidans innehåll

Som vinnare för 16e gången på 18 år

21 AUG 2017 15:02
I april 2017 blev Fyrisfjäderns A-lag segrare över Kista i lag SM finalen 2017 för seniorer. A-laget tog då hem den 16e guldmedaljen på 18 år. Vi hade då varit i final 18 år på raken. En prestation svår att slå åtminstone i badmintonvärlden.
  • Skapad: 21 AUG 2017 15:02

Som vinnare för 16e gången på 18 år – en prestation vi kan vara stolta över.

I april 2017 blev Fyrisfjäderns A-lag segrare över Kista i lag SM finalen 2017 för seniorer. A-laget tog då hem den 16e guldmedaljen på 18 år. Vi hade då varit i final 18 år på raken. En prestation svår att slå åtminstone i badmintonvärlden. I juni deltog A-laget även i European Championships i Milano där vi kom till kvartsfinal.

Förra säsong var fylld med högt ställda förväntningar både på klubb som organisation. Sedan några år driver klubben mot en målbild att bli en av Europas absolut bästa badmintonklubbar. Både på banan men även som organisation och klubb.

Vi kan vara stolta över vår målsättning då den leder oss till en händelserik handlingsplan även förra året. Vi är ambitiösa och vill så mycket vilket också skapar många aktiviteter.

Vi har investerat i en jättekalender i vårt mötesrum för att få en överblick över alla aktiviteter vi vill genomföra årligen. Förra säsongen prickade vi av merparten av våra planerade aktiviteter. Många av dessa kunde vi läsa om i pressen eller ta del av i TV eller radio.

Resultatet läser vi bland annat i ca 3,800 medlemmar väljer att spela hos oss årligen, vi har mer än 110,000 besökare varje år i Upplands Boservice arena, mer än 550 ungdomar tränar varje vecka hos oss under en säsong i olika träningsgrupper. Ca 140 av dessa tävlar för Klubben nationellt som internationellt. Klubben vann den så kallade SM Trofén för tredje året i rad med 24st individuella SM medaljer (närmaste klubb tog 9st). Individuellt tränar klubben en hel rad av framgångsrika spelare som utmärker sig både nationellt som internationellt. Parabadmintonsatsningen fortsätter envist och under året har träning och utveckling av våra träningsgrupper skett under ny ledning av Kristin

Under säsongen har vi haft ett mixed par i top 20 på världsrankingen Amanda & Nico, en OS-deltagare med Henri spelar i vårt A-lag. Närmare hälften av seniorlandslaget består av Fyrisfjädernspelare. Fortsatt har klubben fått förtroende att fortsätta driva Seniorlandslagets träningsverksamhet (Eurocenter) vidare till och med 2021.

Styrelsen har sedan ett par tre år formats mer som en bolagsstyrelse med struktur och arbetssätt som liknar ett företags dock med en unik ingrediens att uppdraget är ideellt för föreningen och med medlemmarna i fokus.

Idag är föreningen en organisation med ekonomisk stabilitet, handlingsplaner och organisation som ska förvalta och utveckla föreningens verksamhet för medlemmarna.

Då föreningen äger hallen vi bedriver vår verksamhet i är det naturligt att vi vill se om vår närmiljö.

Under det senaste året har vi satsat på hallen genom att renovera och åtgärda områden där det behövs. Listan är lång på åtgärder vi behöver åtgärda då hallen är från 70-talet. Målet är att vi ska trivas i vår hall och därför har vi åtgärdat och förbättrat shop, café, städrutiner, renoverat ytskikt i hallen, beställt nya badmintonstolpar och nät, renoverat herrbastun, byte av tillmodern energisnål LED belysning beställd och påbörjas v 33 klart i oktober.

Entrén återstår att åtgärda och står på önskelistan.

Skribent: Erik Jonzon
Epost: This is a mailto link

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link