Hoppa till sidans innehåll

Större förändringar än väntat SBL - nu inleds säsong 2017/2018

21 AUG 2017 15:14
Under våren och sommaren har vi fått besked om att flertalet spelare i A-lagstruppen har valt att ändra sina satsningar. Många frågar sig säkert varför just nu och så tunga namn?
  • Uppdaterad: 21 AUG 2017 17:41

Mattias Borg väljer att sluta på landslagscentret för att senare anta en utmaning i Kanda som tränare. Henri Hurskainen skadar sig i en tävling och har fått acceptera ett längre uppehåll, Nico Ruponen väljer att släppa sin internationella satsning efter en lång egen process men fortsätter i SBL. Albin Hjelm väljer att stötta Umeå i SBL efter flera år i Fyrisfjädern, Tim Foo som valt att inte längre satsa internationellt med Fyrisfjädern väljer konkurrenten Kista. Daniel Ojaäär och Rebeccka Kuhl väljer att återgå till sin hemmaklubb Täby.

Alla dessa förändringar bygger på spelares individuella beslut och är inte kopplade till klubben. Att de sammanfaller denna säsong är mer en tillfällighet. Dock ska vi komma ihåg att klubbens målsättning är hög och konkurrensen hårdnar i toppen i Sveriges bästa A-lag.

Det är ingen självklarhet att man får en plats i Fyrisfjäderns A-lag på elitnivå, man måste även prestera och vinna matcher nationellt som internationellt för att behålla sin plats i laget. Utvecklas inte spelaren utvecklas inte laget.

Bra med utveckling säger vi, inom sportvärlden kommer det tid för förändring hela tiden, ingenting är statiskt – vi har med människor att göra därmed blir det dynamiskt och intressant.

Möjligheter öppnar sig i och med att det rör på sig i leden. Etablerade spelare ger plats till nya namn att ta plats. Årets elitsatsning på A-lagsnivå blir med tre externa rekryteringar för att fylla en de luckor som uppstått och då vi internt ännu inte har kandidater som ännu är redo för A-lagsdebut. Dock kommer flera kända klubbnamn att får delta i truppen även i år.

De tre nya spelarna är Mette Poulsen, Danmark, som senast tog en bronsmedalj i individuella EM. Hon tillhör den absoluta toppen i damsingel i Europa och kommer att stärka laget rejält på damsidan. Victor Svendsen, Danmark, är en ung lovande herrsingespelare med flera internationella vinster på Europa Touren som kommer att stärka herrsingeln i laget men utmanar även bra i en herrdubbel. Det mest meriterade namnet för i år är Scott Evans, Irland, som fyller en lucka på mixed sidan med Amanda Högström i hennes internationella satsning. Scott har flera OS bakom sig och senast en 9e plats i OS i Rio. Scott är en rutinerad spelare som spelar herrsingel, herrdubbel och mixed.

Första SBL match inleds borta mot Täby 18 september. Mera information om SBL kommer inom kort på hemsidan.

Spelartrupper SBL 2017/2018

Skribent: Erik Jonzon
Epost: This is a mailto link

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link