Hoppa till sidans innehåll

Träningsvärk redan innan?

17 OKT 2017 18:35
Varför var vi så få på Sisus utbildning Träningsläger för styrelsen? Hade de andra som inte var där träningsvärk redan? Man kan undra. Alla måste vi väl träna för att må bra om vi ska tolka Kalle Zackari Wahlström.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2017 18:51

Fredag 13 oktober 15:00-19:00 - Lördag 14 oktober 09:00-15:00 genomfördes följande

"Träningsläger för styrelsen
På liknande sätt som den aktiva idrottaren behöver kunskap om hur hen ska träna på bästa sätt för att nå sina personliga mål med sitt idrottande behöver idrottarens förening kunskap om vad som krävs för nå dit föreningen vill. Kursen berör en mångfald av olika ämnen som föreningskunskap, föreningsjuridik ochstyrelseutveckling." skriver Upplands Idrottsförbund

Vi var tre från Fyrisfjäderns styrelse som klarade av att boka in två halvdagar för att träna i styrelsearbete. Vi förmådde inte alla att delta då andra saker var inbokade sedan länge. Vi som var där lärde oss jättemycket. Till vardags jobbar jag själv med flera styrelseuppdrag och hjälper ett antal företag att utveckla sin organsiation och skapa ordning på styrelsearbetet. Även jag lärde mig massor dessa två halvdagar.

Alla som sitter i en föreningsstyrelse eller bolagsstyrelse borde gå denna kurs! Allt av vikt och grundläggande krav och konkreta diskussioner gav bra nytta och innehåll till alla som var där. Tyvärr var vi för få - vi skulle behövt vara minst 200 stycken.

Ni som inte var där - ni missade massor av viktig kunskap för att kunna ha en möjlighet att bli en ännu bättre styrelse och ge er förening/ företag ännu bättre förutsättningar att må bra och kunna göra det ni tycker är roligast - er passion. 

"Har ni också kukkelimuckmöten när er styrelse träffas?" Uttrycket kommer från en av de närvarande - en signal att det inte verkar fungera optimalt just i den föreningen. Är alla ni andra som ej deltog fullärda styrelseproffs? Tror inte det - ingen är fullärd. 

Det fina i kråksången så förmedlades att det är inte svårt, det är inte tråkigt utan tvärt om, vad man ska tänka på. Som en mer upplyst styrelse kan man lägga energi på saker i föreningen som betyder något och kanske dessutom slippa jobba med att släcka bränder hela tiden och tvinga folk bli styrelseledamot.

Att sitta i en styrelse är en förmån och kul, ett förtroende man ska förvalta och utveckla väl - för föreningens bästa och för att fler ska kunna ha kul.

Med rätt styrning och process kan många föreningar blir bättre, starkare ekonomiskt och bättre på sin grej - men utan en fungerande styrelse finns risken att ni får packa ihop och gå hem - hur kul är det?

Jag ser fram till att möta alla andra 200 som inte var där vid ett nästa utbildningstillfälle - jag lovar att bidra så mycket jag kan för att det är en förmån och kul!

Tack SISU Utbildarna och Upplands Idrottsförbund för en ambitös och väl genomförd utbildning.

Skribent: Erik Jonzon
Epost: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 


Huvudsponsor

 

Arena Sponsor

Upplands Boservice


 Övriga partners


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link