Hoppa till sidans innehåll

Uppstart av höstterminen 2020 i Fyrisfjädern Badmintonklubb Uppsala

11 AUG 2020 10:00
Corona till trots planerar vi för höstens verksamhet med de gällande riktlinjer som gäller. Vi planerar för en lite annorlunda höst gällande tävlingar och seriespel till följd av Corona. Anmälan till Badmintonskolan är öppen.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2020 10:00

Uppstart av höstterminen i Fyrisfjädern Badmintonklubb Uppsala

Corona till trots planerar vi för höstens verksamhet med de gällande riktlinjer som gäller. Vi planerar för en lite annorlunda höst gällande tävlingar och seriespel till följd av Corona, vi vet fortfarande inte hur och i vilken omfattning detta kan bedrivas.

Badmintonskola och träningar beräknas pågå som planerat. Vi har precis öppnat anmälan för höstens vuxenkurser och vi påminner om att anmälan till badmintonskola ska göras årligen vid säsongsstart.

 

Medlemskap

Det är dags att förnya sitt medlemskap i klubben. Medlemskapet sträcker sig från 1 juli till 30 juni året därpå. Så medlemskap i klubben behöver förnyas för att fortsätta spela även denna säsong.

Från 17 augusti kommer det att vara stort tryck i entrén då många börjar återvända till spel i hallen kvällstid.

Minska köandet på plats o spar tid genom att betala ditt medlemskap online via Mycourt.se.

Läs mer om medlemskapet: https://www.fyrisfjadern.se/foreningen/Medlem/

 

Årsmöte i Fyrisfjädern Badmintonklubb Uppsala och motioner

Den 23 september kl 18:30 planeras årsmöte i föreningen.

 

Motioner ska lämnas till föreningen senast 4 veckor innan senast 26 augusti för att styrelsen ska kunna behandla motionen innan årsmötet. Motioner ska mailas till This is a mailto link

Läs mer här: https://www.fyrisfjadern.se/foreningen/arsmote23september2020/

 

NYHET – vi introducerar Klubbrabatten till höstterminen 2020

Klubbrabatten blir nytt rabatthäfte i klubben från och med höstterminen 2020. Klubbrabatten HT2020 gäller fram till 28 februari 2021.

Det är en ny säsong och som alltid inleder vi även med att sälja rabatthäften. Vi gör denna föreningsgemensamma insats för att kunna hålla nere andra kostnader och kunna erbjuda våra medlemmar bra verksamhet till en så låg kostnad som möjligt. Vi vill så klart få hjälp från alla våra ungdomar i klubben, från badmintonskolan till tonårsgrupper och tävlingsspelare.

Läs mer här: https://www.fyrisfjadern.se/foreningen/klubbrabattenhosten2020/

 

 Badmintonskola, träningsverksamhet och vuxenkurser

Nu börjar ny termin och säsong – alla de barn och unga som vill delta i vår träningsverksamhet behöver anmäla sig på nytt varje säsongsstart.

Denna säsong fortsätter Josef och Marcus att leda Badmintonskolan och tävlingsgrupperna. Henri Hurskainen agerar från och med 1 juli även huvudtränare och Sportchef i föreningen och är högst ansvarig för träningsverksamheten i stort.

 

Nybörjarkurser vuxenträning – vi ser en större efterfrågan på våra vuxenkurser och satsar denna säsong på att hålla kurser även på söndag eftermiddag. Till vår hjälp utökar vi tränarstaben med nyrekryterade elitspelaren Oscar Reuterhäll.

 

Startdatum

17 augusti T5 tävlingsgrupp

24 augusti övriga tävlingsgrupper samt Badmintonskolan

9 september Vuxenkurser

 

Anmälan Badmintonskola läs mer här: https://www.fyrisfjadern.se/Spela/Badmintonskola/

Vuxenkurser läs mer här: https://www.fyrisfjadern.se/Spela/vuxenkurs2/

 

Föräldramöte

Förra säsongen hade vi ett mycket uppskattat föräldramöte för Tävlingsgrupperna och vi kommer att kalla till nytt obligatoriskt föräldramöte under tidig säsongsstart. Då Corona ställer till det återkommer vi med kallelse och information om var vi träffas.

 

Volontärer kommande säsong

I vår senaste medlems och föräldraundersökning visade det sig att en stor del av er föräldrar kan tänka sig att hjälpa till under säsongen vid seriespel och tävlingar o cuper.

För att ni ska kunna anmäla er till rätt aktivitet under året kommer vi att anordna en informationskväll där vi introducerar vad volontärsarbetet innebär och hur du kan hjälpa till på bästa sätt. Vi återkommer med inbjudan till höstens infoträff.

 

Badmintonligan

Snöpligt slut på förra säsongen där Fyrisfjädern stod som klar vinnare i Mellanserie A – sedan slutade ligaspelet på grund av Corona.

Denna säsong kommer Badmintonligan enligt nuvarande beslut från förbundet att köra igång i början på september men sänds live utan publik.

Då vi sedan ett par år sänder alla matcher live har kvaliteten blivit bättre och det har blivit enklare att se matcherna online. Det finns dessutom möjlighet att prenumerera på hela Badmintonligan månadsvis och se alla matcher live och repriser med alla lag. Du stöttar Fyrisfjädern genom ditt abonnemang då 50% av intäkterna tillfaller klubben. Prenumerera med ditt månadsabonnemang här: https://solidsport.com/fyrisfjadern

  

Organisationsförändringar

Till denna säsong sker lite förändringar i vår organisation.

Arrangemang och hallansvar – tjänsten ändras i och med att Mia Thorselius avslutar sin anställning i Fyrisfjädern 15 augusti och börjar en ny utmaning på badmintonförbundet som tävlings och serieansvarig.

 

Arrangemang och ekonomi – ny tjänst – rekrytering pågår

Vi rekryterar nu Mias efterträdare. Läs mer om tjänsten på jobbet.se  - tipsa gärna någon du tycker skulle passa i den nya rollen hos oss

http://jobbet.se/jobb/fyrisfjadern/arrangemangsansvarig/ckc1nh4sr6n0w0736za5nhsl9

Sista ansökningsdag 16 augusti.

Då Mia slutar ändrar vi lite i ansvarsområden och personal och fördelar

 

Kansliet – bokningar, abonnemang, medlemskap, träningsavgifter med mera har klubben anställt Ulrika Andersson, nygammal i Fyrisfjädern, men börjar till säsongsstart på 100%.

Gert Kunka – jobbar fortsatt som Marknadsansvarig men tar även över ansvaret som Hallansvarig med löpande förvaltning av fastigheten.

Viivian Jacobs ansvarig Service Center, Shop &  Café

 

Tränare

Henri Hurskainen är ny Huvudtränare och Sportchef i Fyrisfjädern från och med 1 juli. I denna roll är Henri ansvarig för alla tränare i klubben och elitlaget samt tränings- och tävlingsverksamheten

Tränare Vuxenkurserna är Albin Hjelm och nyrekryterad elitspelare Oscar Reuterhäll

9 september drar vuxenkurserna igång och vi utökar med nybörjarkurs på söndagar.

Emma Svensson ny tränare som kommer att engagera sig inom Badmintonskolan från och med terminsstarten.

 

Ordförande Erik Jonzon stöttar föreningen på deltid.

 

//Ordförande Erik Jonzon

  

Bra länkar

Badminton Sweden: https://www.badminton.nu 

Badmintonligan: https://www.badmintonligan.se

SolidSport: https://solidsport.com/fyrisfjadern

Scoreboardlive: https://www.scoreboardlive.se/tournament 

Tävlingar TournamentSoftware: https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com

Skribent: Erik Jonzon
E-post: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 


Arena Sponsor

Upplands Boservice


Övriga partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link