Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Vanliga frågor

 

Vill du börja röra på dig, tävlingsidrotta eller bara träffa nya människor i en aktiv miljö? Då är parasporten något för dig!

Det finns över 500 föreningar runt om i Sverige som erbjuder olika typer av parasportverksamhet, allt från idrottsskolor (där du får testa olika idrotter tills du hittar den du gillar) till yttersta elit. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att börja, bara en vilja att testa. Vissa föreningar fokuserar helt på parasportverksamhet, medan andra har verksamhet både för personer med och utan funktionsnedsättningar.

Fyrisfjädern Badmintonklubb fokuserar på badminton.

 

Vad är parasport?

Parasport (tidigare handikappidrott) är idrott för personer med funktionsnedsättning.

 

Vem riktar sig verksamheten till?

Inom Parasport Sverige har vi verksamhet för personer med synnedsättningintellektuella funktionsvariationer , rörelsenedsättning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi har aktiva med ett brett spann av funktionsnedsättningar, det finns någon idrott för alla.

 

Jag har aldrig idrottat förut, kan jag ändå delta?

Ja, du behöver inte ha tidigare idrottserfarenhet. I många distrikt eller föreningar arrangeras idrottsskolor och prova-på dagar där man får testa sig fram tills man hittar en idrott och förening som passar en och man tycker om. 

Fyrisfjäderns träningsgrupper kan anpassas till olika typer av träningsnivå och inriktning. Din tränare bestämmer tillsammans med dig vad som passar bäst.

 

Hur vet jag vilken idrott som passar just mig?

Det finns vissa idrotter som riktar sig till personer med en viss typ av funktionsnedsättning, t.ex. goalball och showdown för personer med synnedsättning och rullstolsrugby och paraishockey för rullstolsburna. Som med all idrott handlar det också om dig som person, du kanske föredrar lag- före individidrotter eller tvärtom. Ta kontakt med ditt lokala distrikt om du vill få tips kring vilka aktiviteter som finns på din ort.

För badminton gäller följande - se på Badminton World Federations hemsida:

http://bwfcorporate.com/para-badminton/

 

 

Källa: https://www.parasport.nu/borjaidrotta/Introduktion/

 

Jag vill bli ledare, hur går jag till väga?

Ta kontakt med en förening och erbjud dina tjänster. Många föreningar är i stort behov av ledare och välkomnar nya med öppna armar. Du behöver inte vara en expert på funktionsnedsättningar, utan ha ett engagemang och intresse för parasport. Det finns även möjlighet att gå kurser (både kring ledarskap och funktionsnedsättningar).

Kontakta oss på This is a mailto link

 

Källa: https://www.parasport.nu/borjaidrotta/Introduktion/

Uppdaterad: 25 MAJ 2020 12:13 Skribent: Erik Jonzon
E-post: Adressen Gömd

 

018 - 23 23 33

 


   

 

@fyrisfjadern

@fyrisfjadern


 

 

 Partners

Klicka här


Idrottens Bingo


 

Postadress:
Fyrisfjädern BMK Uppsala - Badminton
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Besöksadress:
Badmintonstigen 1
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618232333
E-post: This is a mailto link