(3/1-2024) Nyårsbrev 2024

Hej alla medlemmar i Fyrisfjädern Badmintonklubb!

God Fortsättning med förhoppningen om ett riktigt bra 2024.

Vi hoppas, att ni alla har haft en mysig jul och ett trevligt nyårsfirande. Vi vill först passa på att rikta ett varmt tack till all personal för alla fina insatser under 2023 och såklart även till alla våra medlemmar för det gångna året. I synnerhet vill vi passa på att tacka alla ideellt arbetande medlemmar, som har ställt upp och utfört fantastiska insatser som funktionärer på alla våra arrangemang. Överhuvudtaget känns det riktigt roligt att uppleva så många skratt och trevliga samtal med våra medlemmar. Ni är verkligen med att bidra till trivsel och klubbkänsla i vår förening.  

Det har hänt mycket under 2023. Som ett litet axplock av alla aktiviteter och arrangemang kan nämnas Öppet Hus med gratis prova-på-badminton med instruktion, ligamatcher och seriespel för våra seniorlag, bredd- och elittävlingen Fyris Open för barn, nybörjare, seniorer oh elitspelare, elittävlingen Uppsala Svensk Grand Prix, Sveriges största ungdomstävling Svenska Cupen tillsammans med SM-finalen mellan Fyrisfjädern och Trollhättan. Utöver alla arrangemang och tävlingar har vi varenda vecka haft massvis med träningspass för alla våra barn, ungdomar, seniorer, elitspelare, paraspelare, vuxenkursare, m. fl. samt även haft massvis med kul motionsspel på banorna från våra abonnenter och övriga gäster. Jättekul, att så många gillar badmintonsporten – en sport för alla oavsett om det gäller motion och friskvård eller hårdträning och elit.

Vi har fortsatt det hårda arbetet att stärka ekonomin och är på rätt väg. Det är nödvändigt, eftersom det ständigt behövs kostnadskrävande underhållsarbete för vår badmintonanläggning. Just nu jobbar vi hårt för att åtgärda kylproblematiken i framför allt B-hallen och vi hoppas kunna presentera olika typer av lösningar inom en snar framtid. Vi kommer även åtgärda badmintongolv och ljus på de banorna, där detta behövs.

Nu blickar vi fram mot ett nytt kul år med spännande och utvecklande badmintonaktiviteter och stora arrangemang. Först ut är det internationella jättearrangemanget Victor Swedish Open, som Fyrisfjädern arrangerar i IFU Arena i dagarna 18-21 januari. Den största internationella tävlingen i Sverige med deltagare från hela världen. Som ni förhoppningsvis redan har set, erbjuder Fyrisfjädern alla medlemmar biljetter till tävlingen med 50% rabatt. Det blir med garanti fantastiskt bra underhållning med högkvalitativa matcher med asiatiska och europeiska toppspelare mot hela Sverigeeliten, däribland våra egna toppspelare från Fyrisfjädern.

Vi blickar även fram emot fortsättningen för vårt A-lag i Badmintonligan, där Fyrisfjädern just nu är tabelletta, samt den stora juniortävlingen Under 17 – 6-nations, som spelas i Fyrisfjädern under påsklovet den 28-31 mars. Europas absolut starkaste juniorspelare kommer delta i detta landslagsarrangemang. Senare i maj månad arrangerar Fyrisfjädern återigen Svenska Cupen tillsammans med LagSM-finalen i Fyrisfjädern och Fyrishov.

Självklart vill vi även fortsätta erbjuda alla våra icke elitspelare, alltså våra motionsspelare och föräldrar, möjligheten att utveckla sina badmintonkunskaper. Vi kommer i slutet av januari att anordna ännu ett Öppet Hus med instruktion och tips från våra duktiga tränare och elitspelare. Arrangemanget ingår i medlemsavgiften, så inga anmälningsavgifter.

Slutligen vill vi göra uppmärksam på terminens nya parkeringstillstånd till vår medlemsparkering. Alla Plusmedlemmar får köpa ett sådant och som en liten bonus ingår en gratis bantimme vardagar fram till kl. 16.00 alternativt på helgar. Gratistimmen läggs på medlemskapet och bokas i mån av plats.

Ha en riktig God Fortsättning och ett lyckosamt 2024 –

Med glada Fyrisfjädernhälsningar

Kim Knudsen                                                  Erik Jonzon

Verksamhetschef/Sportchef                           Ordförande