Klubbutskick

(24/3-24) Välkommen på match mot Trollhättan

Hej alla Fyrisfjädernfans!

Fyrisfjädern bjuder på GRATIS ENTRÉ i morgon kväll, när vårt A-lag spelar sin sista match i Grundserien mot förra säsongens svenska mästare Trollhättan. Matchstart kl. 18.30!

Efter den senaste segern borta mot Täby är Fyrisfjädern redan seriesegrare och klara för semifinal den 29 april. Trollhättan är klara för kvartsfinal men de får invänta måndagens matcher för att få reda på motståndaren. Fyrisfjädern hälsar alla välkomna och vill passa på att tacka sin trogna publik för allt stöd under säsongens matcher. Vi bjuder därför på entrén och hoppas se er på plats.

Passa på att komma ned och heja fram laget och även önska våra starka tjejer Moa, Tilda och Cecilia lycka till på stundande Europamästerskapen.

Inför matchen blir det Pregame från kl. 17.30 med middag och uppsnack med spelare och tränare. Anmäl er gärna till middagen, som man betalar på plats i Fyrisfjäderns servicecenter.

Matchbiljett: GRATIS ENTRÈ för alla

Pregame (middag och uppsnack): 100 kr

Boka Pregame senast i morgon måndag innan kl. 14.00 med antal personer via email till kim.knudsen@fyrisfjadern.se

(22/2-24) – Öppet hus och insamling till Ukraina

Badminton på lördag kl. 10-14
Hej alla medlemmar i Fyrisfjädern Badmintonklubb!På lördag den 24 februari kl. 10.00-14.00 erbjuder Fyrisfjädern Badmintonklubb öppet hus med gratis badmintonspel för alla, som har tid och lust att komma. Tränare och elitspelare är på plats för hjälp med instruktion och tips. Vi kommer även bjuda på gratis fika till alla, som kommer.Vi anordnar lördagens arrangemang under rubriken ”Badminton for Ukraina”, eftersom vi vill stötta en insamling av ekonomiska medel till Ukraina och ukrainarnas kamp för frihet. Vi vill försöka samla in så mycket som möjligt och pengarna kommer gå till förnödenheter till ”93 brigade named “Kholodnyi Yar”. Initiativet kommer från vår egen ukrainska Mariia Kholodna, elitspelare i Fyrisfjädern och medarbetare i vårt servicecenter.

Man kan bidra med valfritt belopp till insamlingen på plats på lördag eller hemifrån, om man vill stötta men inte kommer på vårt öppna hus. För att bidra väljer man ett av nedan alternativ:Swish till: 1234345369 – märk insättningen ”Ukraina” Överför bidrag via PayPal på email mholodnaia03@icloud.com(Mariia Kholodna)

Fyrisfjädern Badmintonklubb organiserar badmintonaktiviteterna på lördag och stöttar insamlingen, därför att det är 2-årsdagen för Rysslands brutala invasion av ett fritt och oavhängigt Ukraina. Fyrisfjädern Badmintonklubb önskar visa och manifestera vårt starka stöd till alla våra ukrainska vänner, som varje vecka kommer till oss i Fyrisfjädern för att spela badminton och umgås. De har alla flytt från sina hem i Ukraina till Uppsala och många har kommit till vår badmintonförening.

Här i Fyrisfjädern har vi öppnat våra dörrar och hälsat alla ukrainare välkommen. Vi är glada för detta. Vi är glada, att vi har kunnat erbjuda ukrainarna att komma till oss i Fyrisfjädern, till en plats där de kan känna sig trygga, där de kan ta del av våra badmintonaktiviteter, där de kan umgås med varandra och med våra medlemmar. Det är fantastiskt härligt att se alla ukrainska barn och ungdomar spela badminton i våra träningsgrupper.

Vi har även unga talangfulla elitspelare från Ukraina i vårt A-lag i Badmintonligan. Mariia Kholodna, initiativtagare och garant för insamlingsprojektet, önskar säga nedan till oss alla: “Dear friends of Fyrisfjädern and badminton guests! We want to say thank you to everyone who will come on Saturday as an act of showing unity with the Ukrainian nation and paying tribute to the second year since the beginning of the ongoing War. Sweden aside with other Scandinavian countries has shown immense level of solidarity and support since the first day of a full scale invasion. We are extremely grateful. However, now we are asking for your assistance again as we are at the point where Ukrainian people and volunteers are running out of money and all the fundraisings are going tough. In order to keep fighting for the future of our Country and helping those in need, 93 brigade named “Kholodnyi Yar” is asking for our help.Every funding no matter of the size will be very much appreciated!
Thank you!”

Best Wishes,
Mariia Kholodna – Erik Jonzon/Kim Knudsen

(3/1-2024) Nyårsbrev 2024

Hej alla medlemmar i Fyrisfjädern Badmintonklubb!

God Fortsättning med förhoppningen om ett riktigt bra 2024.

Vi hoppas, att ni alla har haft en mysig jul och ett trevligt nyårsfirande. Vi vill först passa på att rikta ett varmt tack till all personal för alla fina insatser under 2023 och såklart även till alla våra medlemmar för det gångna året. I synnerhet vill vi passa på att tacka alla ideellt arbetande medlemmar, som har ställt upp och utfört fantastiska insatser som funktionärer på alla våra arrangemang. Överhuvudtaget känns det riktigt roligt att uppleva så många skratt och trevliga samtal med våra medlemmar. Ni är verkligen med att bidra till trivsel och klubbkänsla i vår förening.  

Det har hänt mycket under 2023. Som ett litet axplock av alla aktiviteter och arrangemang kan nämnas Öppet Hus med gratis prova-på-badminton med instruktion, ligamatcher och seriespel för våra seniorlag, bredd- och elittävlingen Fyris Open för barn, nybörjare, seniorer oh elitspelare, elittävlingen Uppsala Svensk Grand Prix, Sveriges största ungdomstävling Svenska Cupen tillsammans med SM-finalen mellan Fyrisfjädern och Trollhättan. Utöver alla arrangemang och tävlingar har vi varenda vecka haft massvis med träningspass för alla våra barn, ungdomar, seniorer, elitspelare, paraspelare, vuxenkursare, m. fl. samt även haft massvis med kul motionsspel på banorna från våra abonnenter och övriga gäster. Jättekul, att så många gillar badmintonsporten – en sport för alla oavsett om det gäller motion och friskvård eller hårdträning och elit.

Vi har fortsatt det hårda arbetet att stärka ekonomin och är på rätt väg. Det är nödvändigt, eftersom det ständigt behövs kostnadskrävande underhållsarbete för vår badmintonanläggning. Just nu jobbar vi hårt för att åtgärda kylproblematiken i framför allt B-hallen och vi hoppas kunna presentera olika typer av lösningar inom en snar framtid. Vi kommer även åtgärda badmintongolv och ljus på de banorna, där detta behövs.

Nu blickar vi fram mot ett nytt kul år med spännande och utvecklande badmintonaktiviteter och stora arrangemang. Först ut är det internationella jättearrangemanget Victor Swedish Open, som Fyrisfjädern arrangerar i IFU Arena i dagarna 18-21 januari. Den största internationella tävlingen i Sverige med deltagare från hela världen. Som ni förhoppningsvis redan har set, erbjuder Fyrisfjädern alla medlemmar biljetter till tävlingen med 50% rabatt. Det blir med garanti fantastiskt bra underhållning med högkvalitativa matcher med asiatiska och europeiska toppspelare mot hela Sverigeeliten, däribland våra egna toppspelare från Fyrisfjädern.

Vi blickar även fram emot fortsättningen för vårt A-lag i Badmintonligan, där Fyrisfjädern just nu är tabelletta, samt den stora juniortävlingen Under 17 – 6-nations, som spelas i Fyrisfjädern under påsklovet den 28-31 mars. Europas absolut starkaste juniorspelare kommer delta i detta landslagsarrangemang. Senare i maj månad arrangerar Fyrisfjädern återigen Svenska Cupen tillsammans med LagSM-finalen i Fyrisfjädern och Fyrishov.

Självklart vill vi även fortsätta erbjuda alla våra icke elitspelare, alltså våra motionsspelare och föräldrar, möjligheten att utveckla sina badmintonkunskaper. Vi kommer i slutet av januari att anordna ännu ett Öppet Hus med instruktion och tips från våra duktiga tränare och elitspelare. Arrangemanget ingår i medlemsavgiften, så inga anmälningsavgifter.

Slutligen vill vi göra uppmärksam på terminens nya parkeringstillstånd till vår medlemsparkering. Alla Plusmedlemmar får köpa ett sådant och som en liten bonus ingår en gratis bantimme vardagar fram till kl. 16.00 alternativt på helgar. Gratistimmen läggs på medlemskapet och bokas i mån av plats.

Ha en riktig God Fortsättning och ett lyckosamt 2024 –

Med glada Fyrisfjädernhälsningar

Kim Knudsen                                                  Erik Jonzon

Verksamhetschef/Sportchef                           Ordförande

(18/12-23) Årets sista hemmamatch!

Hej alla Fyrisfjädernfans!

I morgon är det dags för årets sista hemmamatch i Badmintonligan!

Snart är det jul men innan julfriden sänker sig även över Fyrisfjädern skall vi i morgon tisdag den 19 december kl. 18.30 spela ligamatch mot Spårvägen.

Spårvägen har hittills gjort en bra säsong i Badmintonligan. Laget är nästan alltid nederlagstippat och är visserligen också inblandat i en tuff bottenstrid men visar upp en stark moral och kämpaglöd. man kämpar stenhårt i varenda match och även om Fyrisfjädern är klara favoriter, får vi inte underskatta stockholmarna och ta något för givet. Vårt lag skall återigen ha full fokus och prestera på topp.  

Inför matchen blir det Pregame från kl. 17.30 med middag och uppsnack med spelare och tränare. 

 • Pregame inkl. middag och matchbiljett: 179 kr. – Plusmedlemmar: 100 kr. 
 • Boka Pregame senast i morgon tisdag innan kl. 12.00 med antal personer via email till kim.knudsen@fyrisfjadern.se
 • Endast matchbiljett: 80 kr – Plusmedlemmar samt barn/ungdomar under 18 år: GRATIS
 • Matchbiljett köpas på plats i Fyrisfjäderns servicecenter.

Lägg julförberedelserna åt sidan för en liten stund och ta er till Fyrisfjädern för ännu en badmintonupplevelse. Kom och heja fram vårt duktiga lag. Det blir kul och underhållande!

Badmintonhälsningar 
Kim Knudsen
Verksamhets- och Sportchef
Email: kim.knudsen@fyrisfjadern.se 
Mob.: 0704-202202

(24/11-23) Missa inte Blue November i Fyrisfjäderns shop!

Hej allihopa!

Från och med i dag och resten av månaden pågår Blue November i Fyrisfjäderns shop. Vi gillar det bättre än Black Friday/Black Week.

Nu har ni chansen att köpa utvalda racketar, skor, väskor, kläder och diverse tillbehör till extraordinärt billiga priser. Men bara under resten av november.

Passa på att göra riktigt bra julklappsfynd i vår shop under Blue November. 
Se några av erbjudanden här: https://fb.watch/ov-V28OCFO/?mibextid=WC7FNe

Våra Blue November-priser går EJ att kombinera med andra rabatter.

Välkommen in och shoppa –


Blue November-hälsningar

Kim Knudsen
Verksamhetschef
Fyrisfjädern Badmintonklubb

(23/11-23) Bingolotter till Uppesittarkvällen, julen 2023

Hej alla medlemmar i Fyrisfjädern! 

Nu närmar sig julen och med denna mysiga högtid även den andra av Fyrisfjäderns försäljningsaktiviteter. Vi kommer nu att sälja bingolotter till Uppesittarkvällen den 23 december – en populär svensk tradition, där miljontals svenskar köper bingolotter och på det sättet stöttar Sveriges föreningsliv. 
Jag hoppas, att Du också tycker om Uppesittarkvällen och spelar bingolotto i familjen – stött Fyrisfjädern och köp dina bingolotter hos oss!

Fyrisfjädern säljer enkellotter till Uppesittarkvällen. En lott kostar 100 kronor och av hundringen går 38 kronor tillbaka till föreningen som ett värdefullt bidrag till vår verksamhet.

Låt oss allihop hjälpas åt – ledning, Badmintonskola, tonårsgrupper, tävlings- och elitspelare, vuxenkursare, studenter och abonnenter. Du beställer och hämtar ut det antalet bingolotter du önskar i Fyrisfjäderns servicecenter. Köp till dig själv och hela familjen, till vänner och bekanta och till kollegor och anställda, som vill stötta Fyrisfjädern.

Precis som med Klubbrabatten kommer vi såklart också ha en tävling i samband med försäljningen av bingolotterna! De 20 personerna, som köper flest bingolotter, kommer vinna fina priser – racketar, omsträngningar, kläder, väskor, privatlektioner, speltider, biljetter till Badmintonligan, etc. Vinnarna utses innan julafton!

Tack för att Du stöttar Fyrisfjädern och köper dina bingolotter till Uppesittarkvällen hos oss!

(11/10-23) Missa inte måndagens prestigeladdade derbymatch i Badmintonligan!

Hej alla Fyrisfjädernfans!

Missa inte måndagens prestigeladdade derbymatch i Badmintonligan!

På måndag den 13 november kl. 18.30 tar Fyrisfjädern emot lokalrivalerna Täby Badminton.

Som alltid när Täby står för motståndet kan vi förvänta oss en jämn och stenhård tillställning. Alltid mycket tuffa drabbningar. Lagens spelare känner varandra utantill och ingen vill förlora, så mycket prestige står på spel!

Inför matchen blir det Pregame från kl. 17.30 med middag och uppsnack med spelare och tränare. 

 • Pregame inkl. middag och matchbiljett: 179 kr. – Plusmedlemmar: 100 kr. 
 • Boka Pregame senast på måndag innan kl. 12.00 med antal personer via email till kim.knudsen@fyrisfjadern.se
 • Endast matchbiljett: 80 kr – Plusmedlemmar samt barn/ungdomar under 18 år: GRATIS
 • Matchbiljett köpas på plats i Fyrisfjäderns servicecenter.

Efter senaste segrarna mot Umeå och Spårvägen ligger Fyrisfjädern trea i tabellen med 9 poäng, samma som ledande Västra Frölunda. Täby återfinns på sjätteplatsen med 5 poäng i den mycket jämna tabellen. I måndagens match kan Fyrisfjädern äntligen välkomna danska nyförvärvet Simona Pilgaard, som därmed debuterar i säsongens ligaspel. Simona har haft en del skadebekymmer men är nu äntligen klar för spel. Senast tog hon sig till semifinal i Czech Open.

Täby ställer med all sannolikhet med sitt absolut bästa lag, vilket innebär ett återseende med starka dansken och förre detta Fyrisfjädernspelaren Victor Svendsen i herrsingel. Vi kommer även få se starka dubbelspelarna Clara Nistad och Ludwig Axelsson. Clara har tyvärr avslutat sin elitsatsning men håller fortfarande mycket hög klass medan Ludwig Axelsson utvecklar sig mycket positivt just nu. Senast vann han mixeddubbelfinalen i Czech Open.

Vårt lag behöver allt tänkbart stöd på måndagens derbyfight, så jag hoppas att ALLA kommer till Fyrisfjädern och hejar fram vårt starka lag. Kom och titta. Det blir kul och spännande!


Badmintonhälsningar 

Kim Knudsen
Verksamhets- och Sportchef
Email: kim.knudsen@fyrisfjadern.se 
Mob.: 0704-202202

(20/10-23) Ny match i badmintonligan

På måndag den 23 oktober kl. 18.30 tar Fyrisfjädern emot IFK Umeå. Vi kan förvänta oss en mycket spännande match med badminton i toppklass. Inför matchen kommer vi ha Pregame från kl. 17.00 med middag och uppsnack med spelare och tränare.

 • Pregame inkl. middag och matchbiljett: 179 kr. – Plusmedlemmar: 100 kr.
 • Boka Pregame senast på söndag den 22 oktober med antal personer via email till kim.knudsen@fyrisfjadern.se
 • Endast matchbiljett: 80 kr – Plusmedlemmar samt barn/ungdomar under 18 år: GRATIS
 • Matchbiljett köpas på plats i Fyrisfjäderns servicecenter.

Efter seger i hemmapremiären mot Västra Frölunda blev det tyvärr en 4-2 förlust borta mot Påvelund, som definitivt tillhör guldfavoriterna. Med lite mer tur hade Tilda och Rasmus dock vunnit det femte och avgörande setet i mixeddubbeln och utjämnat till 3-3 men det blev tyvärr setförlust med 12-10 och därmed 3 poäng till Göteborgslaget.

Under de senaste veckorna har våra spelare varit upptagna med individuella tävlingar runt om i Europa. Det har blivit ett flertal fina resultat för våra spelare. Andi Fadel Muhammad vann herrsingel i Polish Open, Rasmus Espersen blev tvåa i Mixeddubbel i Dutch International, Victor Kauffmann gick till kvartsfinal i herrsingel i Dutch International, Moa och Tilda Sjöö gick till kvartsfinal i damdubbel i såväl Belgium International och Scottish Open, Oscar Reuterhäll tog sig till semifinal i både mixeddubbel och herrdubbel i Slovenien och Romina Olyaee gick till semifinal i damdubbel i Slovenien. Dessutom är det glädjande, att Johan Azelius efter många månaders skadefrånvaro nu äntligen är tillbaka fit for fight och redo att tävla.

Nu är det alltså dags för Fyrisfjädern att komma tillbaka i vinnarspåret i måndagens match mot IFK Umeå. Fyrisfjädern ställer med starkast möjliga lag, om inte någon skadar sig i helgens individuella tävling i Tjeckien. Det innebär i såna fall, att det blir hemmadebut för våra danska nyförvärv Simona Pilgaard och Victor Kauffmann. IFK Umeå lär ställa upp med sitt absolut bästa lag med indonesiska stjärnorna Aurelia Salsabila i damsingel och Muh Azabru Kasra i herrsingel.

Vårt lag behöver allt tänkbart stöd på måndag, så jag hoppas att ALLA kommer till Fyrisfjädern och hejar fram våra starka spelare. Kom och titta. Det blir kul och spännande!

Badmintonhälsningar
Kim Knudsen
Verksamhets- och Sportchef
E-post: kim.knudsen@fyrisfjadern.se
Mobil: 070-420 22 02