Aktuellt

Se vad som är på gång hos Fyrisfjädern, ta del av event och klubbnyheter.

Succé i Senior-SM

Fyrisfjädern kommer hem från Senior-SM i Malmö med inte mindre än 5 medaljer. 2 guld och tre brons. Edith Urell försvarar sin titel och tar guld i damsingel, hennes fjärde raka. Tilda Sjöö & Melker Zickerman-Bexell tar guld i mixeddubbel, Oscar Reuterhäll i par med Fiona Hallberg, Askim kniper en bronsmedalj. Johan Azelius tar brons i herrsingel. Medaljer är alltid kul, men helgens prestation går nog till Olivia Hellman och Sofia Björck, som tog sig till kvartsfinal i damdubbel, mycket imponerande!

Stark insats av landslaget i Skottland

Sverige, med flera Fyrisfjädernspelare har i veckan spelat kval till Lag-EM. Efter klara segrar mot Portugal och Irland, föll tyvärr Sverige mot hemmanationen Skottland i går.

Nyckeln till momentumet fick skottarna efter ha räddat en setboll i första matchen i mixeden, där ytterst lovande spel av Azelius/Nistad i slutänden ändå innebar en förlust med 21-23, 21-23.

När match två var spelad hade Felix Burestedt vunnit övertygande, men efter förlust för Edith Urell i singeln skulle allt avgöras i herrdubbeln.

”Vi hade behövt lite tur i några avgörande lägen”, säger förbundskapten Amanda Högström, när hon försöker summera helheten. ”Många av spelarna på andra sidan nätet är topp 30 i världen. Inte minst var det kul att se hur Johan Azelius och Clara Nistad, efter bara ett par träningar ihop, kan matcha så här starkt motstånd. Och Felix har svarat för jättefina prestationer. Vi tar framför allt med oss 5-0 segern mot Irland igår där många av matcherna på förhand var 50/50-matcher.”

Kim Knudsen blir ny verksamhetschef

Nu är det officiellt att Kim Knudsen efterträder Erik Jonzon som verksamhetschef för Fyrisfjädern Badmintonklubb fr.o.m. 5 oktober 2023.

Kim som närmast kommer från en roll som Klubbchef för Sirius Innebandy, kommer även axla rollen som Sportchef, där han efterträder Henri Hurskainen, som lämnat klubben för att bli Assisterande Förbundskapten i Svenska Badmintonförbundet.