Aktuellt

Se vad som är på gång hos Fyrisfjädern, ta del av event och klubbnyheter.

Gratis inträde till Swedish Open

Nu vill vi i Fyrisfjädern att alla våra medlemmar skall få uppleva ännu ett stort badmintonarrangemang. Den 11-14 maj kommer Sveriges största internationella tävling ”Victor Swedish Open” att spelas i IFU Arena – och Fyrisfjädern bjuder alla sina medlemmar på GRATIS INTRÄDE under helgen.

Hela 47 länder finns representerade i det mycket starka startfältet. Förutom våra svenska stjärnor, där Fyrisfjädern representeras av Tilda och Moa Sjöö, Cecilia Wang, Edith Urell, Melker Zickerman-Bexell, Oscar Reuterhäll och Rasmus Espersen, finns europeiska toppspelare från t.ex. Danmark, Frankrike och Tyskland samt ett stort antal starka asiater från t.ex. Indonesien, Malaysia och China Taipei.

För att få gratis inträde anmäler du dig på länken nedan. Sedan finns du registrerad i entrén, när du kommer till IFU Arena och säger ditt namn.

Det kommer bli riktigt bra badminton på internationell toppnivå, så kom och få en kanonupplevelse! Välkommen den 13-14 maj i IFU Arena

Anmäl er via länken!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfy4ignlb845zZ0N2Mu_jYak7PA-TgUZ7D9kU1Nlcm3PkD5zw/viewform

12 medaljer i Svenska Cupen

🥇HD12 Alex/Victor

🥇DS10 Meja

🥈MD10 Meja/Emil

🥈MD07 Gustav/Inez

🥉HS12 Victor

🥉MD12 Alex/Wilma

🥉DS11 Amalthea

🥉DD11 Amalthea/Isabel

🥉DD12 Meja/Iris

🥉DS07 Inez

🥉HD07 Gustav/Ludvig

🥉HD06 Elof/Wille

Bra jobbat allihopa spelare som ledare!

VI ÄR I FINAL!!

VI ÄR I FINAL!!!!! 💙🤍💙🤍

Efter en av ligans längsta damdubblar och en vinst med 4-2 ÄR VI I FINAL!!

Finalen spelas 15 april 16:00 i Fyrishov mot Trollhättan, vi ses där!

Nu går vi för guldet! 🏆

6 medaljer i ungdoms SM!

Efter en hektiskt SM helg med massor av jämna matcher tar vi hem hela 6 SM medaljer!!

🥇 DD U13 Meja Jahani/Xiaoyin Liang (Komet)

🥈 HS U17 Elof Åberg

🥈 DS U13 Meja Jahani

🥉 MD U17 Elof Åberg/Sofia Strömvall (Täby)

🥉 MD U13 Meja Jahani/Josef Zhilling Fang (Lugi)

🥉 HD U17 Wille Norberg/Elof Åberg

Bra jobbat allihopa och grattis till alla medaljörer!

Bra prestationer i alla divisioner efter säsongens sista seriesammandrag

Efter förra veckans seriesammandrag, vilket även var säsongens sista tar vi med oss tre stycken tredjeplatser och en fjärdeplats. Detta innebär att även inför nästa säsong så kommer vi ha lag i varje divison, bra jobbat allihopa!

Nedan finns en kort sammanfattning från respektive lagledare efter säsongens prestationer.

Division 1 (3:e plats), lagledare Oscar Reuterhäll

”Vi har gjort en bra säsong och slutade till sist som trea. Det har varit en lång säsong som haft både motgångar och medgångar. Höjdpunkten för den här säsongen är vårat tillskott i laget av våra extremt duktiga Ukrainare Mykhailo och Oleksii. Även många av våra kommande stjärnor har verkligen visat vad de går för och gjort stora framsteg under säsongen. Nästa år siktar vi återigen mot toppen och hoppas att fler av de yngre jobbar sig in i truppen.”

Division 2 (3:e plats), lagledare Hampus Boldt

”Division 2 har haft ett riktigt bra gäng, vi har haft väldigt kul, både på och men även utanför banan. Vi märkte även snabbt att när vi hade vårt fulla lag så var vi definitivt ett av topplagen i serien och vi hade en bra chans att utmana om en första plats. I slutändan stod Täby obesegrade med ett riktigt tufft lag men de fick slita hårt för den platsen. Vi hamnade på en tredje plats i serien och var endast en match ifrån att avsluta på andra plats över Sollentuna. Jag har sett mina medspelare lära sig mycket under den här perioden. Från att bli snabbare, smartare och generellt bättre spelare till att även bakom plan lära sig coacha och kunna stötta sina medspelare på ett nytt sätt. Vi hade väldigt roligt, vi spelade väldigt bra och jag ser fram emot en till sässong med det här laget där vi förhoppningsvis gör det ännu bättre!”

Divison 3 (4:e plats), lagledare Ludvig Magdeburg

”Vi avslutade säsongen med en fjärde plats och många lärdomar. Många unga spelare har deltagit i laget vilket har varit väldigt lärorikt och bra för deras framtida utveckling. Nästa säsong hoppas vi kunna prestera ännu bättre och ha lika roligt som vi haft nu.”

Division 4 (3:e plats), lagledare Anders Holmberg

”Laget har i mångt och mycket fungerat som en inkörsport till tävlande i serieformat för många av våra ungdomar, och vi har därför haft ett flertal spelare som deltagit i laget under året. Vi slutade på 3e plats i serien, en poäng efter Södermalm men en bit efter de överlägsna seriesegrarna Spårvägen 4. Jag upplever att vi haft en fantastisk sammanhållning under sammandragen och vi har verkligen fungerat som ett lag i alla aspekter, där många av spelarna fått möjligheten att utveckla sitt spel ytterligare. Vi har bra ungdomar och en bra verksamhet.”

Bra jobbat allihopa, ledare som spelare! Men nu laddar vi om inför nästa säsongens seriespel!

Men innan vi laddar om, måste vi först heja fram vårat A-lag som spelar semifinal i Badmintonligan på hemmaplan. Den 4 april 18:30 spelar vi mot BMK Aura om en plats i finalen. Kom och heja!

Nu går vi för guldet!

Division 1
Division 2
Division 3
Division 4

Guld, silver och brons i Polen!

I helgen har våra ukrainska juniorspelare Poliakov Bohdan och Schepa Volodymyr varit iväg till Polen och spelat Malow Youth Festival 2023. Efter en rad matcher tar killarna hem hela 5 medaljer, 2 guld, 2 silver och 1 brons!

Bohdan Poliakov GULD HS U13, GULD HD U13, BRONS MD U13

Schepa Volodymyr SILVER HS U11, SILVER HD U13

Vi önskar killarna ett stort grattis!

Se resultaten här:
https://pzbad.tournamentsoftware.com/tournament/D15E294B-41E2-4F99-9CBF-3E5B400E56D0

Vinst för alla lagen efter lördagens seriespel

Division 4 i Söder

Div 4 laget spelade hem 2 segrar i helgen i Badmintonstadion på Söder i Stockholm. 7-1 mot Komet och 6-2 mot Ekerö! Nu ligger vi 2a i serien, dock med en match mer spelad! Spännande nog saknade man banor för att spela klart hela omgången! Men Fyrisfjädern fick prioritet!

Div 2 i Östersund 
Första mötet mot Umedalen slutade 5-3 till Fjäderns fördel efter att våra motståndare tyvärr behövde lämna WO i damdubbeln eftersom de bara ställde upp med en damspelare, och andra mötet blev 7-1 till Fjädern mot Team Jämtland.

Div 1 i Kista

Division 1 laget tar med sig 2 vinster efter lördagen efter bra spel. Efter vinst 5-3 mot både Spårvägen och Bromma innebär det nu att laget går upp till en andraplats i tabellen inför sista mötet i mars.

Succé i Senior-SM

Fyrisfjädern kommer hem från Senior-SM i Malmö med inte mindre än 5 medaljer. 2 guld och tre brons. Edith Urell försvarar sin titel och tar guld i damsingel, hennes fjärde raka. Tilda Sjöö & Melker Zickerman-Bexell tar guld i mixeddubbel, Oscar Reuterhäll i par med Fiona Hallberg, Askim kniper en bronsmedalj. Johan Azelius tar brons i herrsingel. Medaljer är alltid kul, men helgens prestation går nog till Olivia Hellman och Sofia Björck, som tog sig till kvartsfinal i damdubbel, mycket imponerande!