Bra erfarenheter från VM!

Tyvärr blev det förlust mot rutinerade malaysiska paret Hoo/Lim i första rundan i VM. Trots en bra gjord match så blir det malaysiska paret lite för tuffa denna gång! Hör vad systarna själva har att säga om matchen (från Badminton Sweden)

”Det blev en tuff match. Vi tycker ändå att vi gjorde ett bra första set, vi spelade bra men vi var lite sämre än dom på att hålla i kvaliten i slagen genom hela duellerna. I andra set blir vi för passiva och har svårt att hitta bra längd och höjd, samt att de höjer tempot lite och sätter mycket press från mitten och fram.

De är ett bra par så vi visste att vi behövde spela med bra kvalitet och variation.”

Även förbundskaptenen Amanda Högström kommenterar (från Badminton Sweden)

”Det märktes att malaysiskorna är mer rutinerade i såna här förhållanden, att spela i stora hallar. Vi har problem att hålla kvalite i slagen, speciellt höjd och längd till bakplan.”

Vi pratade mycket om att det inte får bli för passivt från defensiven, det tycker jag dom lyckas med. Det är många dueller när Moa/Tilda står långt fram i defensiven och styr undan.

Det är en nyttig match att få mot sånt här typ av motstånd och att spela i en större hall än vad vi är vana vid. Det är mycket vi tar med oss hem för att jobba vidare med.”

Om ni vill se Moa och Tilda spela live så missa inte ligapremiären den 5 september! Då välkomnar vi Västra Frölunda. Skriv in i kalendern redan nu! Tisdag 5 september 18:00

Bra jobbat tjejer och vi ses i hallen den 5 september!