Dubbla vinster i Victor badmintonligan!

Efter en intensiv period med individuella tävlingar för Fyrisfjäderns elitspelare har det måndag och tisdag varit fullt program i Badmintonligan. Vårt lag spelade hemma mot IFK Umeå på måndagen och så var det bortamatch mot Stockholmslaget Spårvägen på tisdagen. 

2023-10-23 Fyrisfjädern v IFK Umeå

Det var ett gäng glada och förväntansfulla Fyrisfjädernspelare, som efter många fina framgångar i de individuella tävlingarna i går tog emot IFK Umeå. En match som tillhör klassikerna i Badmintonligan. Många tuffa matcher och flera SM-finaler har spelats mellan Fyrisfjädern och Umeå i det som vi lite skämtsamt har kallat för ”Clash of The North”. Tyvärr för spänningen i matchen kom dock inte Umeås starka herrsingeletta Muh Azahbru Kasra till spel. Han hade insjuknat i halsfluss. Med ett Fyrisfjädern i nästintill starkaste uppställningen blev det därför en ganska enkel uppgift för hemmalaget, som vann med siffrorna 5-1.

Efter storseger i den inledande herrdubbeln, där Rasmus Espersen i par med Johan Azelius (äntligen tillbaka igen efter 10 månaders skadefrånvaro) utan något större besvär och med stora siffror vann i tre raka set, tog Fyrisfjäderns starka damdubbel Moa och Tilda Sjöö hem kvällens andra match efter fokuserat spel och seger i tre raka set.  Publiken fick sedan för första gången hälsa på en av våra nya danska spelare, herrsingeln Victor Kauffmann. Även Victor vann enkelt i tre raka set utan att behöva skruva upp tempot något vidare. Samtidigt gjorde Cecilia Wang en mycket stark kämpainsats mot Umeås damsingelstjärna, indonesiskan Aurelia Salsabila. Trots en heroisk fight med setseger i tredje set och förlängning i fjärde set lyckades det dock inte för Cecilia att besegra Aurelia, som vann med 3-1 i set. Därefter säkrade Andi Fadel Muhammad lagvinsten med seger i tre raka set i sin singel. Även den matchen hölls i ett ganska kontrollerat lågt tempo. I den avslutande mixeddubbeln slog Moa i par med Rasmus spiken i kistan, när de vann med siffrorna 3-1 i set. En enkel men viktig seger och tre värdefulla poäng.

2023-10-24 Spårvägen v Fyrisfjädern 

I kväll var det så dags för bortamötet med jumbolaget Spårvägen i Stockholm. Fyrisfjädern tog även här tre viktiga poäng men först efter en oväntad jämn tillställning. Siffrorna skrevs till 4-2 men det kunde ha blivit 3-3 och golden set, om Spårvägen hade lyckats i herrdubbeln. Stockholmarna vann de två första seten mot Rasmus Espersen i par med debuterande Oscar Reuterhäll men sedan tog Fyrisfjädernspelarna tag i spelet, höll ihop och vann ett hårt tredje set innan de med kontroll tog hem de avslutande två seten. I damsingeln krigade Cecilia Wang återigen fantastiskt bra. Dock blev det ännu en tung förlust mot Spårvägens starka ungerska Agnes Körösi rankad 100 i världen med siffrorna 3-1 i set. 

Herrsinglarna samt damdubbeln gick planenligt Fyrisfjäderns väg. Systrarna Sjöö vann enkelt i tre raka set, Andi Fadel Muhammad hade inte heller några problem i sin match, som även den slutade med seger i tre raka set för Fyrisfjädernspelaren. Victor Kauffmann hade en något jämnare match mot Filip Karlborg. Filip kämpade bra och tvingade Victor ut i förlängningsspel i såväl andra som tredje set men Fyrisfjäderns danska herrsingeletta var numret för stort och segrade även han i tre raka set. I den avslutande mixeddubbeln tog så Spårvägens talangfulla Romeo Makboul i par med Ronak Olyaee Stockholmarnas andra seger för kvällen, när de vann med 3-1 i set mot Rasmus Espersen och Romina Olyaee. Rasmus var sliten efter den tuffa herrdubbeln och orkade inte riktigt stå emot i de avgörande seten.

Allt som allt två bra trepoängsvinster i Badmintonligan för Fyrisfjädern, som med totalt nio inspelade poäng ligger trea i ligan. Nu blickar vi fram mot derbymatchen måndagen den 13 november, när Fyrisfjädern tar emot Täby.