Fyrisfjädern v BMK Aura

2024-01-30

Efter parodimatchen mot Påvelund blev det lyckligtvis för vår trogna publik snabbt ny hemmamatch mot en seriös motståndare, när BMK Aura gästade Fyrisfjädern! Malmölaget ställde upp med i stort sett sitt starkaste lag i jakten på en av de åtråvärda semifinalplatserna. Endast förstasingeln Felix Burestedt fattades i laguppställningen. För Fyrisfjädern gällde samma sak. Starkaste uppställningen med undantag för förstasingeln Victor Kauffmann, som denna gång inte hade möjlighet att komma loss från sin träning på danske landslagscentret. 

Fyrisfjädern vann bortamatchen i Malmö i en sann rysare med 4-3 efter avgörande seger i Golden Set, så på förhand såg det ut att kunna bli precis lika jämnt. Med en seger och tre poäng skulle Fyrisfjädern få hela 9 poäng ned till BMK Aura och därmed i praktiken säkra semifinalplatsen medan skåningarna vid seger skulle komma jämsides med tvåan Västra Frölunda och reducera avståndet till Fyrisfjädern med bara 3 poäng.

Fyrisfjädern kom heltaggade till start och fick en kanonstart på matchen! Andi Fadel Muhammad skulle försöka få revansch mot Rasmus Messerschmidt (dansken vann singeln i bortamötet med 3-2 i set) och han lyckades med detta. Matchen blev tuff och jämn men Andi var hela tiden ett litet steg förra sin motståndare. Han kontrollerade matchen och spelade med stort tålamod innan han satte in sina anfallsslag. Andi tog hem segern i 3 raka set med siffrorna 11-9, 13-11, 11-9. På banan bredvid visade Fyrisfjäderns starka damdubbel, Tilda Sjöö och Moa Sjöö Gozzi, att de efter segern i Victor Swedish Open fortsätter visa hög klass. Tjejerna har verkligen prickat formen och med stort fokus och varierad spel besegrades Auras starka danskar Amalie Kudsk/Frederikke Lund med klara 11-7, 11-5, 11-9. 

2-0 och en pangstart för Fyrisfjädern! Med återbud från Victor Kauffmann och den evigt skadeförföljde Johan Azelius var det nu dags för en spännande debut i herrsingel 2. Fyrisfjäderns talangfulla ukrainare Oleksii Titov skulle få chansen efter den senaste tidens fina resultat i individuella tävlingar. På andra sidan nätet stod Auras Tim Mörk för motståndet. Matchen blev jämn och tuff och stundtals visades en del nervositet från bägge spelarna men det blev en riktig kul debutmatch för Oleksii. Första setet vanns med 11-8, andra setet gick med samma siffror till Auraspelaren, Oleksii tog hem tredjesetet med övertygande 11-5 innan det blev riktigt spännande i fjärde set. Trots underläge och setbollar emot sig lyckades Oleksii med stort publikstöd vända och vinna setet med 12-10 och därmed matchen. 

Stark prestation och 3-0 till Fyrisfjädern! Samtidigt pågick herrdubbeln på banan bredvid. Fyrisfjäderns beprövade konstellation med Rasmus Espersen i par med Melker Zickerman Bexell var uppe emot danskarna Emil Hybel och Rasmus Messerschmidt. Fyrisfjädernspelarna hade svårt att styra spelet i förstasetet och förlorade med 11-8. Sedan fick våra spelare en kanonstart i andrasetet och lyckades ta hem setet med siffrorna 11-4. Återigen fick dock starka Emil Hybel styra och ställa i tredjesetet, som Auraparet vann med 11-7. Men Rasmus och Melker hade bestämt sig! De skulle bara vinna herrdubbeln och med övertygande och fokuserat anfallsspel spelade de hem fjärde- och femteseten med klara 11-6, 11-8. En fantastisk start på lagmatchen och en ointaglig 4-0-ledning till Fyrisfjädern!

De två avslutande delmatcherna gick till Aura. I damsingeln fick Fyrisfjäderns Simona Pilgaard aldrig spelet att stämma och förlorade i tre raka set med siffrorna 15-14, 11-6, 11-5 till Frederikke Lund.

I mixeddubbeln fick Fyrisfjäderns Rasmus Espersen i par med Moa Sjöö Gozzi ge sig mot revanschlystna Emil Hybel och Amalie Kudsk. Stundtals jämnt spel men med siffrorna 11-5, 6-11, 11-9 och 11-8 i Auras favör slutade lagmatchen med en mycket viktig 4-2-seger till Fyrisfjädern.

Efter ännu en övertygande prestation av Fyrisfjädern toppar vårt lag tabellen med 28 poäng. Västra Frölunda är tvåa med 24 poäng och BMK Aura är kvar på tredjeplatsen med 19 poäng.

Nu åker våra spelare iväg på de individuella svenska respektive danska mästerskapen innan Umeå väntar på bortaplan den 6 februari. Sedan blir det ett längre uppehåll i Badmintonligan innan ny bortamatch den 4 mars mot Täby.

Nästa hemmamatch och den sista matchen i Grundserien spelas den 25 mars kl. 18.30 mot Trollhättan.

Kim Knudsen

Verksamhetschef /Sportchef

CEO/Sport manager