Fyrisfjädern v Trollhättan

2024-03-25

Inför matchen mot Trollhättan i den sista omgången i Grundserien var allt klart för såväl Fyrisfjädern som Trollhättan. Fyrisfjädern hade redan säkrat seriesegern och därmed den ena semifinalplatsen medan Trollhättan var klara för kvartsfinalspel. Därmed hade matchen ingen betydelse för placeringarna, så bägge lagen valde att ställa upp utan sina danska spelare. Fyrisfjädern valde att spela med resten av sin trupp. Dels för att alla efter ett intensivt tävlande under de senaste många veckorna skulle få spara lite på krafterna, dels för att samtliga spelare kunna få möjlighet att presentera sig för vår trogna publik i denna sista omgång. Glädjande nog valde riktigt många av våra fans att komma på matchen och hylla våra spelare. 

Först ut var den nykomponerade mixeddubbeln Romina Olyaee/Melker Zickerman Bexell mot Emelie Borgstedt/Tom Roslin. Fyrisfjädernparet visade upp sig på bästa sättet, bra spelhumör och fokus på uppgiften, så de unga Trollhättanspelarna fick aldrig någon chans i matchen. Romina och Melker vann enkelt 11-3, 11-6, 11-5. På andra banan blev det i stället mycket jämnare. I kvällens mest spännande match spelades herrsingel 1 mellan Fyrisfjäderns Andi Fadel Muhammad och Trollhättans Ludvig Petré Olsson. Trollhättanspelaren spelade en riktigt bra match och vann de första två seten med siffrorna 11-6, 13-11. En trött Andi såg ut att gå mot en oväntad enkel förlust men på ren viljestyrka och bra moral fick han kämpat sig tillbaka och vann tredjesetet med 11-9. Fjärde set blev även det en bra prestation av Andi, som tog hem setet 11-5. Tyvärr blev det dock återigen orken och tröttheten som fällde avgörandet för Andi i skiljesetet. Ludvig spelade upp sig och Andi gjorde för många enkla misstag, vilket innebar setseger med 11-9 för Ludvig och därmed Trollhättans första delmatchseger för kvällen.

Medan herrsingel 1 pågick hann såväl damsingeln mellan Cecilia Wang och Trollhättans Annie Nordberg Saxberg samt herrsingel 2 mellan Fyrisfjäderns Oleksii Titov och Trollhättans Tom Roslin att spelas! Cecilia visade även hon bra form och fokus. Hon vann enkelt med siffrorna 11-3, 11-5, 11-3 och nu hoppas vi, att hon kan hålla formen och prestera bra i de stundande Europamästerskapen.

Oleksii Titov var toppmotiverad och beslutsam i sin singelmatch. Han har presterat mycket bra i de senaste individuella tävlingarna och med siffrorna 11-7, 12-10, 11-8 vann vår unga ukrainare matchen och Fyrisfjäderns tredje delmatch för kvällen.

I Kvällens sista två matcher ställdes Fyrisfjädernparet Melker Zickerman Bexell/Oscar Reuterhäll mot Trollhättans Ludvig Petre Olsson/Jesper Borgstedt i herrdubbel medan vår damdubbel Moa Sjöö Gozzi/Tilda Sjöö gjorde sig redo för spel mot Trollhättans Annie Nordberg Saxberg/Emelie Borgstedt. Herrdubbeln blev inledningsvis en jämn tillställning. Trollhättanparet tog hem förstasetet med 15-13 men sedan fick Melker och Oscar bättre grepp om spelet i andra setet, som de vann med 11-5. Dock var Trollhättanspelarna numret starkare i tredje och fjärde seten, som de vann med 11-8, 11-8. Ännu en delmatchseger till Trollhättan men det blev dock enbart till dessa två vunna matcher. I damdubbel fick Moa och Tilda visa upp sig en sista gång för hemmapubliken, innan det även för deras del blir spel i Europamästerskapen. Tjejerna spelar bra och fokuserat med utgångspunkt i en stark defensiv och när de även får till anfallsspelet, är de svåra att möta för riktigt många par i den europeiska toppen. Kvällens match blev en enkel resa och med segersiffrorna 11-4, 11-3, 11-1 tog vår damdubbel hem den fjärde delmatchen och därmed hela matchen med slutsegern 4-2 till Fyrisfjädern.

Ännu en övertygande seger för Fyrisfjädern, som vinner Grundserien med 34 inspelade poäng och 4 poängs marginal till Västra Frölunda, som därmed tog den andra semifinalplatsen. Nu väntar kvartsfinaler mellan Aura, Täby, Påvelund och Trollhättan, där Aura får välja motståndare. Sedan blir det riktigt spännande, när Fyrisfjädern inför semifinalen den 29 april hemma i Fyrisfjädern skall välja motståndare bland de två lagen som tar hem kvartsfinalerna. Vi ser fram emot detta.

Slutligen vill jag passa på att önska Moa Sjöö Gozzi/Tilda Sjöö och Cecilia Wang stort lycka till i de stundande Europamästerskapen i Tyskland.