Lag EM kval för damer och herrar

Nu i veckan har 5 av fyrisspelare varit iväg på lag EM kval för damer respektive herrar! Tyvärr avancerade inget av lagen då båda fått mycket tuffa lottningar, men det blev många bra matcher att ta med!

Damerna

Moa, Tilda och Cecilia fick åka med laget ner till Madrid där Spanien, Luxemburg och Italien stod för motståndet. Resan gick sådär, med mycket strul och en och annat bagage som inte kom fram, men alla kom till Madrid iallafall!

På onsdagen fick laget möta seedade Spanien som till och med hade OS, VM och EM guldmedaljören Marin med i laget. 1-4 blev slutresultatet där Moa och Tilda är de enda som vinner sin match. Däremot en väldigt rolig upplevelse för Cecilia som fick spela damsingel 1 mot Carolina Marin där det till och med blev relativt jämnt i andra set (13-21 18-21).

På torsdagen stod Italien på andra sidan där laget vinner med 3-2. Moa och Tilda visar återigen sitt fina spel och vinner komfortabelt i DD1 i 2 raka set mot Mair/Piccini. Cecilia vinner även hon sin DS1 mot högre rankade Judith Mair efter en tight tresetare.

Sista lagmatchen spelades på fredagen mot Luxemburg där Sverige stod som storfavoriter i alla matcher. Detta visade även laget att de var då ingen match gick över 25min. Cecilia vinner sin match på rekordkorta 15min… Tilda fick denna gång spela med Ronak Olyaee (Spårvägen) då Moa skulle vila inför denna match men vinner ändå på korta 24min.

Laget slutar som 2a i gruppen och går därför inte vidare.

Herrarna

Tillsammans med laget tar sig Oscar och Johan tillslut till Milton Keynes i England efter en smått strulig resa. Bara för att göra resan lite bättre så skulle Oscars bagage självklart inte komma med… Hur som helst så stod England, Schweiz och Island för motståndet där gruppvinnaren sedan möter vinnaren ur en annan grupp för att kvalificera in till lag EM.

På torsdagen möter laget Schweiz, en oerhört jämn match på papperet. Men laget gör en mycket bra prestation och vinner 3-2. Johan tappar tyvärr HS3 i tre mycket jämna set, men kul att se Johan på banan igen efter ett kortare skadeuppehåll!

På fredagen mötte laget Island, där Sverige är favoriter i alla matcher. Oscar får äntligen debutera i landslagssammanhang och vinner sin HD2 i 2 raka. Johan vinner också sin HS3 komfortabelt.

Gruppfinalen mot seedade England spelades på lördagsförmiddagen. England har ett oerhört starkt lag, framförallt på dubbelsidan, men de har också 3 starka singlar. England är klara favoriter i lagmatchen och visar även det genom att vinna 5-0 utan att tappa ett set. Oscar som skulle ha spelat HD1 blev också tyvärr matförgiftad och får tråkigt nog stå över matchen.

Laget slutar 2a i gruppen och gick därför inte vidare till slutspelet på söndag.