Moa, Tilda och Cecilia kvalificerade till EM!

I fredags kom det slutgiltiga beskedet om vilka spelare som kvalificerat till de Europeiska Mästerskapen som spelas i Saarbrücken, Tyskland 8-14 april. Fyrisfjädern har med hela 3 spelare där Moa och Tilda kvalificerat sig i damdubbel och Cecilia i damsingel.

Kim Knudsen Verksamhetschef/Sportchef

”Jag är väldigt stolt över att ha 3 av våra elitspelare uttagna till EM. Moa och Tilda har med stabilt och starkt damdubbelspel under senaste månaderna även förtjänat en kvartsfinalseedning. Cecilia har utvecklats riktigt bra under hösten där hon bland annat besegrade Umeås indonesiska, Salsabila under SGPn här i Uppsala. Alla tjejer visar upp sig på bästa sätt vilket vi i Fyrisfjädern är stolta över. Vi får se när lottningen kommer för att uttala oss om chanserna för tjejerna”

Hör assisterande förbundskapten Henri Hurskainens ord om den uttagna truppen.

”Det är kul att vi har representanter i alla kategorier. I truppen finns åtta EM-debutanter där alla är unga och har en stor utvecklingspotential. Det betyder att flera kommer att göra sitt första individuella seniormästerskap, vilket kommer bli en bra erfarenhet. Uttagningen är samtidigt ett kvitto på att spelarnas utveckling är positiv och att vi tillsammans arbetar hårt för att ytterligare förstärka spelarnas möjligheter. Moa Sjöö Gozzi och Tilda Sjöö kommer att ha en kvartsfinalseedning, där målet kommer vara att uppnå den och slåss om en medalj. Det kommer bli en intressant vecka och en tävling vi ser fram emot. In mot EM kommer vi att ha två tävlingar med Dutch (v11) och Polish (v12) som förberedelse innan dom sista två träningsveckorna.” (Badminton Sweden, 2024)

Stort grattis tjejer!

Se hela den svenska truppen nedan:

Damdubbel 

Moa Sjöö Gozzi, Fyrisfjädern BMK / Tilda Sjöö, Fyrisfjädern BMK 

Herrdubbel 

Filip Karlborg, Spårvägen / Mio Molin, IFK Umeå 

Mixeddubbel 

Nathalie Wang, BMK Komet / Jakob Ekman, Västra Frölunda BMK 

Jessica Silvennoinen, Kista BMK / Ludwig Axelsson, Täby BM 

Damsingel 

Cecilia Wang, Fyrisfjädern BMK 

Herrsingel 

Gustav Björkler, Västra Frölunda BMK