Täby v Fyrisfjädern 

2024-03-04

Efter den tuffa bortamatchen mot IFK Umeå som slutade med en 4-2-seger till västerbottningarna, var det måndag dags för ny bortamatch i den nästsista omgången i Grundserien. Täby stod för motståndet i den alltid prestigeladdade derbyfajten. I en trevlig atmosfär i en välfylld hall skulle det bli spännande att se, om vårt lag kunde slå tillbaka och ta revansch efter förlusten i Umeå. En seger skulle redan innan sista omgången säkra Fyrisfjädern seriesegern i Grundserien. Förstaplatsen skulle även ge oss rätten att välja motståndare i semifinalen hemma den 29 april. 

Täby ställde upp med sina stjärnor, danske Victor Svendsen, dubbelspecialisterna Ludwig Axelsson och Clara Nistad och Fyrisfjädern kom också till spel med något när starkaste uppställningen.

Först ut skulle Fyrisfjäderns Cecilia Wang ta sig an Täbys Miranda Johansson i damsingel samtidigt som Fyrisfjäderns herrdubbel Melker Zickerman Bexell/Rasmus Espersen på banan bredvid skulle upp mot Täbys Ludwig Axelsson och Victor Svendsen. Fyrisfjädern visade stor styrka i bägge matcherna.Cecilia hade total kontroll i singeln och med säkert anfallsspel i ett mycket högre tempo gav hon aldrig sin motståndare någon chans att komma in i matchen. Segersiffrorna skrevs till 11-2, 11-6, 11-6. I herrdubbeln blev det aldrig heller särskilt spännande. Rasmus och Melker var fokuserade och tända från början och visade matchen igenom upp ett mycket fint samspel. De lade en tung press på motståndarna i duellerna och hade hela tiden initiativet. Segern skrevs till 11-9, 11-5, 11-9 och trots jämnheten i första och tredje seten var detta mer uttryck för visst slarv från våra spelares sida.  

Ställningen således 2-0 efter de inledande matcherna och därmed ett Fyrisfjädern på god väg mot seger och serieseger. Nu var det damdubbel och herrsingel 1 på programmet och dessa matcher skulle visa sig bli kvällens hårdaste och jämnaste. I damdubbeln var Fyrisfjäderns Moa Sjöö Gozzi och Tilda Sjöö tillbaka och för motståndet stod Täbys starka dubbelspecialist Clara Nistad i par med Rebecca Kuhl. Det blev återigen en damdubbel med långa uppslitande dueller. För bägge paren var det svårt att avgöra bollarna, som kändes något tröga. Moa och Tilda hade svårt att få grepp om förstasetet och spelet verkade inte riktigt fungera. Täby paret tog hem setet med siffrorna 11-8 men därefter fick Fyrisfjädernspelarna ordning på sakerna. I andra kom tempot upp och anfallsspelet blev mycket bättre. Setet vanns med klara 11-6 och därefter behöll våra spelare initiativ och fokus. Tredje- och fjärdeseten vanns med 11-8 och 11-9. Ställningen i matchen var nu 3-0 och bara en seger behövdes för att ta hem lagmatchen och 3 poäng. 

Herrsingel 1 blev dock inte den avgörande matchen. Duellen mellan lagens två danskar, Täbys Victor Svendsen och Fyrisfjäderns Victor Kauffmann blev en tuff och intensiv föreställning. De känner varandra väl från alla möten i Danmark, så det blev mycket spännande. Täbys Victor tog hem ett hårt förstaset med 11-9, därefter blev det mer ojämnt när Fyrisfjäderns Victor slog tillbaka och vann andrasetet med 11-5 och sedan Täbyspelaren gjorde samma sak i tredje och vann även han med 11-5. Fjärdesetet blev mycket spännande och efter ett antal stenhårda dueller lyckades Fyrisfjädernspelaren ta hem setet med 13-11. Femte och avgörande setet blev lika dramatiskt. Bägge spelare bjöd på såväl riktigt bra spel som enkla misstag. Till slut tog dock Täbys Victor Svendsen hem segern med siffrorna 13-11. 

Inför de avslutande matcherna, herrsingel 2 mellan Fyrisfjäderns Andi Fadel Muhammad och Täbys talangfulla Kim Linell samt mixeddubbeln mellan Rasmus och Tilda och Täbys Ludwig Axelsson i par med Clara Nistad. 

I herrsingeln visade Andi Fadel Muhammad dock sin styrka. Det blev aldrig spännande, därtill var han sin unga motståndare alldeles för överlägsen. Med siffrorna 11-7, 11-8, 11-2 säkrade Andi den fjärde delsegern i lagmatchen, som därmed var definitivt avgjort. I mixeddubbeln gick luften ur Täbyparet och Rasmus och Tilda kunde enkelt ta hem segern med siffrorna 11-6, 11-8, 11-7.

Fyrisfjädern vann således matchen med övertygande 5-1 och inför sista omgången toppar vårt lag tabellen med ointagliga 31 poäng före Västra Frölunda med 27 poäng. Seriesegern är hemma efter en mycket stark Grundserie. 

Nästa hemmamatch och den sista matchen i Grundserien spelas den 25 mars kl. 18.30 mot Trollhättan.