Victor Junior SM 16-18 feb

I helgen har Victor Junior SM spelats uppe i Sundsvall. Fyrisfjädern har skickat en ung trupp där vissa till och med fortfarande är U17 spelare. Det blev en tuff helg för våra spelare men trots detta lyckades vi ta hem en bronspeng i herrdubbel. Elof lyckades tillsammans med Christoffer Boman, Täby knipa en bronsmedalj efter ha slagit ut det 3/4 seedade paret från Trollhättan.

Hör vår huvudtränare Elenas tankar om helgen (översatt från engelska):

”Till och börja med så var det en mycket väl organiserad tävling, allt ifrån mat, hall, tidsschema och domare.”

”Om lagets insats kan jag säga att jag är väldigt nöjd med gemenskapen vi visar i hallen. Alla hejar på varandra och visar verkligen ”Fyrisfjädern power”.

Resultatet däremot är vi inte så nöjda med och jag är helt säker på att vi alla har mer i oss och kan göra något bättre där. Men vi hade också lite otur med lottningen i mixeden. Tillexempel möts Elof/Alice och Sara/William i första rundan. Både Elof och Sara tycker jag däremot jag väldigt bra matcher i mixed, men jag tror att det lilla som saknas och som behöver jobbas på är lite mer power.”

(Elof/Alice tappar sedan mot slutfinalisterna Swahn/Öhling i åttondel med 19-21 29-26 23-25)

”I herrsingel blir killarna lite för stressade denna gång vilket såklart är synd då de kan mycket bättre där.”

”I damsingel gör Inez en väldigt bra match. Det räcker inte hela vägen denna gång och jag tror hon behöver lite mer självförtroende, men det blir bättre och bättre för varje match.”

”I herrdubbel spelar Wille och sin nya partner (Isak, Täby) väldigt bra. Tyvärr känner de inte till varandra så bra än, men jag ser stor potential i denna dubbelkonstellation framöver. Elof och Christoffer spelar flera bra matcher tillsammans men får även dem lite svårt med samspelet precis som Wille då det ej spelat tillsammans innan. Men något som var extra bra under helgen var deras defensiva spel, mycket imponerande!”

”För Sara och Inez del (som fortfarande är U17) var denna tävling mer som en förberedelse för U17 SM.”

”Men jag tycker vi är på rätt spår och vi kommer alla fortsätta jobba hårt och sträva mot flera framtida framgångar!”

Stort grattis Elof och bra jobbat allihopa!

(På bilden saknas Sara och Inez)