Fyrisfjädern v Spårvägen 

2023-12-19

Efter förra veckans starka bortaseger mot de försvarande mästarna från Trollhättan var det dags för hemmamatchen mot bottenlaget Spårvägen. Årets sista match i Badmintonligan. Bägge lagen var drabbade av återbud på grund av skador och sjukdom. Kanske som en reaktion på de senaste veckornas hårda program med dels individuella tävlingar, dels ligamatcher. För Fyrisfjäderns del gällde det vår ordinarie damdubbel med Moa Sjöö Gozzi och Tilda Sjöö. För Moa en överansträngd fot och för Tilda sjukdom. Det innebar en helt ny damdubbelkonstellation med Cecilia Wang och Romina Olyaee och även en oprövad mixeddubbel med Rasmus Espersen i par med Romina. 

Fyrisfjädern visade sig dock helt överlägsna matchen igenom och tog en ganska enkel 6-0 seger. Spårvägen var aldrig riktigt nära i någon match utöver herrsingel 2, där Johan Azelius kämpade sig till en seger med 3-2 i set. Det var tufft för Johan, som tyvärr återigen hade problem med höftsmärtor.   

Den nykomponerade mixeddubbeln med Rasmus och Romina hittade snabbt ett välfungerande samspel och de hamnade aldrig i några problem mot Spårvägens Krittaphat Thiapwacha och Ebba Holmström. Utan att förta sig blev det en säker seger med siffrorna 11-5 11-9 11-4. På banan bredvid gick det lika enkelt för Fyrisfjäderns Andi Fadel Muhammad mot Romeo Makboul. Andi var helt överlägsen och utan att skruva upp tempot nämnvärt vann han enkelt med siffrorna 11-6 11-6 11-6. 

En komfortabel start och 2-0 i delmatcher. Sedan dags för herrdubbeln mellan Fyrisfjäderns Rasmus Espersen och Melker Zickerman Bexell mot Spårvägens Filip Karlborg och Romeo Makboul. Första och andra seten vanns utan några problem alls med siffrorna 11-7 11-1 innan det blev lite spänning i tredjesetet. Här lyckades Spårvägenparet att komma upp på 10 lika men sedan skärpte Rasmus och Melker sig och tog hem setet och segern med 12-10.  På banan bredvid kämpade som tidigare nämnt Johan Azelius med sin smärtande höft. På ren vilja lyckades han bita ihop och ta hem segern med siffrorna 7-11 13-11 11-7 7-11 11-7. Johans seger betydde ointagliga 4-0 i delmatcher och därmed redan då 3 nya poäng i tabellen.

Resten av lagmatchen blev en något avslagen affär. Den nya Fyrisfjädernkonstellationen i damdubbel med Cecilia Wang och Romina Olyaee hade inga problem med Minna Hallberg och Linnéa Bogg, som blev totalt utspelade. Fyrisfjädernsegern skrevs till 11-7 11-4 11-3. I kvällens sista match spelade Cecilia Wang damsingeln mot Ebba Holmström. Första setet gick lite onödigt till Spårvägentjejen men sedan fick Cecilia upp tempo och fokus och tog hem en klar seger med siffrorna 9-11 11-7 11-1 11-2.

Efter en mycket stark höst toppar Fyrisfjädern nu Badmintonligan inför jul- och nyårshelgerna. Med 20 inspelade poäng har Fyrisfjädern gjort ett litet ryck i tabellen med två poängs försprång till Västra Frölunda och ytterligare två poäng ned till trean BMK Aura. Det ser bra ut inför fortsättningen, där vårt lag den 8 januari fortsätter ligaspelet borta mot toppkonkurrenten Västra Frölunda i en ren seriefinal. Nästa hemmamatch blir sedan mot Påvelund tisdagen den 23 januari kl. 18.30.