Tilda utsedd till årets kvinnliga idrottare!

Igår fick vår egna Tilda Sjöö motta Uppsala kommuns elitidrottsstipendium!

Tilda har tillsammans med systern Moa haft ett oerhört framgångsrikt år där EM, VM och European games spelats. Tjejerna är också nästan helt obesegrade i den svenska ligan med endast 1 förlust denna säsong.

”Stipendiaterna är talangfulla ambitiösa Uppsalabor och, som om de får förutsättningar att fortsätta utvecklas kommer att tillhöra den internationella eliten inom sina idrotter. För oss är det viktigt att få bidra till att deras elitidrottssatsningar kan bli möjliga då deras insatser och prestationer motiverar och är en källa till inspiration för väldigt många” säger Karolin Lundström(V), ordförande i idrott- och fritidsnämnden, i en kommentar. (UNT, 2023)

”Badmintonspelaren Tilda Sjöö får stipendiet som är årets kvinnliga idrottare. Som junior tillhörde hon Europatoppen och nu som seniorspelare är hon en av Europas tio bästa damdubbelspelare. 

Förutom bra idrottsliga prestationer bidrar hon med ett socialt engagemang i sin klubb Fyrisfjädern genom att inspirera och dela ut gamla sportkläder till unga tjejer.” (UNT, 2023)

Vi önskar Tilda stort grattis!

Läs nedan vad Uppsala kommun själv skrivit:

Fyrisfjädern Badminton klubb gratulerar med stolthet vår egen Tilda Sjöö till årets elitidrottsstipendiat.
Om kriterierna för elitidrottsstipendiaterna står följande:
– De är målinriktade och tillhör eliten inom sina respektive idrotter.
– Stipendiaterna engagerar sig i sitt ledarskap och inspirerar i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet och är goda förebilder för alla barn och unga i Uppsala.
– De är talangfulla ambitiösa Uppsalabor som – om de får förutsättningar att fortsätta utvecklas -kommer att tillhöra den internationella eliten inom sina idrotter.
– Stipendiet delas ut till tre personer, en man, en kvinna och en parasportare som får 40 000 kronor var.
Tilda Sjöö är en av årets elitidrottsstipendiater. Hon har en imponerande badmintonkarriär som sträcker sig från junior i Europatoppen till att nu som senior vara bland de tio bästa i Europa inom damdubbel.

Motiveringen för Tilda lyder: En en stjärna inom badminton som tävlar för Fyrisfjädern BK Uppsala. ​ Med en imponerande karriär som sträcker sig från junior i Europatoppen till att nu som senior vara bland de tio bästa i Europa inom damdubbel, är Tilda en levande bekräftelse på kämpaglöd och passion för sporten.​ För Tilda är nästa steg att utmana sig själv internationellt genom att ta sig till Asien, möta de största nationerna och de mest framstående spelarna. Denna satsning kräver inte bara talang och träning utan också ekonomiskt stöd för att täcka kostnaderna för internationella tävlingar.​Tilda visar också sitt engagemang för att stötta och inspirera unga idrottare inom sin förening. Genom att dela ut gamla spelkläder till unga tjejer i klubben skapar hon en stark gemenskap och inspirerar nästa generation av badmintonspelare.​