Kvartsfinal i EM för systarna Sjöö!

I veckan har EM spelats i Saarbrücken, Tyskland. Sverige hade en rekordstor trupp med representanter i alla kategorier och många debutanter. Från Fyrisfjädern åkte våra A-lagsspelare Moa, Tilda och Cecilia.

Moa och Tilda har haft en bra säsong innan och har därför också lyckats få en kvartsfinalseedning. Tjejerna vinner sin första match mycket komfortabelt där motståndarna aldrig riktigt har någon chans. Andra matchen blir en repris på semifinalen i Swedish Open. Återigen blev det en mycket jämn fight som systrarna även denna gång kunde gå vinnande ur. I kvartsfinalen väntar det nederländska fjärdeseedade paret, en tuff utmaning på förhand. Precis som väntat är nederländskorna en nivå bättre än föregående motstånd och tjejerna får en sådär start på första set. Väl i andra halvan av första set lyckas tjejerna hitta spelet lite bättre och ta upp lite poäng men gapet var lite för stort för att ta igen. I andra set blir det bättre spel men det nederländska paret är lite för starka denna gång. Slutsiffrorna blev 10-21 15-21 och tjejerna får nöja sig med en kvartsfinalplatsen denna gång.

Cecilia som är en av debutanterna i EM fick en lite tuffare utmaning från start där hon redan i första matchen får möta en mycket rutinerad seedad turkiska som har några EM medaljer i bagaget sen tidigare. Cecilia lyckas aldrig riktigt komma in i matchen och matcha turkiskans presspel och får se sig besegrad i 2 raka. Hör vad Cecilia själv har att säga om matchen:

”Tyvärr är jag inte jättenöjd med matchen. Hon lyckades komma åt mina svaga punkter väldigt bra så det kändes inte riktigt som att jag hittade mitt spel utan fastnade i hennes. 

Sen är ju också turkiskan väldigt duktig. Jag visste redan innan matchen att det skulle bli tufft. Hon har ju fått sin 7e seedning av en anledning. Framförallt har hon kommit en bit längre i sin spelarutveckling än vad jag har. Men oavsett hur bra hon är så tycker jag att jag själv kunde gjort en bättre prestation.

Hur som helst så har jag iallafall fått mycket att ta med mig från denna tävling och det har varit en väldigt bra erfarenhet. Nu är det bara och åka hem och jobba vidare!”

För den svenska truppens del så blev tjejernas kvartsfinal det bästa resultatet för tävlingen.

Nu laddar vi om inför ligasemifinalen den 29 april!