3 viktiga poäng i ligapremiären!

Fyrisfjädern v Västra Frölunda

Så har premiäromgången spelats och det blev en mycket underhållande och spännande tillställning, när Fyrisfjädern Badmintonklubb tog emot Västra Frölunda. Trots två tunga avhopp från singelspelarna Victor Kauffmann och Johan Azelius (bägge med knäproblem) var det en positiv och laddad Fyrisfjäderntrupp, som anlände till arenan med skratt och gott humör. Vår nyss fyllda 19-åring Mykhailo Vyshnevyi skulle få chansen och göra sin debut i A-laget – och vilken debut han fick!

Först ut var det herr- och damdubblarna. Och vilka matcher vi fick se. Damdubbeln med systrarna Moa Gozzi Sjöö och Tilda Sjöö spelade på en mycket hög nivå, rörligt och varierad anfallsspel, och besegrade Frölundas starka Iris Wang i par med Sanna Ekberg i tre raka set (11-5, 11-4, 11-7). Imponerande prestation.

Herrdubbeln blev en enormt spännande fight mellan Fyrisfjäderns Melker Zickerman Bexell/Rasmus Espersen  och Frölundas Jesper Toft i par med Joel Hansson. Frölundaspelarna tog hem ett jämnt första set, sedan vann Fyrisfjädern relativt enkelt andra och tredje set. Därefter blev det ett nytt jämnt set, som återigen gick till Frölunda. Avgörande skiljesetet blev sedan så jämnt som det kunde bli. Fyrisfjädern hade sina chanser men till slut drog Frölunda det längsta strået och vann i förlängning med 12-10. Utjämnat till 1-1 efter siffrorna 8-11, 11-5, 11-6, 8-11, 10-12.

I damsingeln slet och kämpade Cecilia Wang mot starka Iris Wang (WR 37). Det blev många fina dueller men Frölundaspelaren var hela tiden snäppet starkare och vassare och tog hem en klar seger med siffrorna 11-5, 11-4, 11-5. Sedan kvitterade dock Fyrisfjäderns Andi Fadel Muhammad, när han programenligt besegrade Gustaf Björkler med 11-7, 11-7, 7-11, 11-9. Andi hade det mesta under kontroll, även om det stundtals darrade en aningens. 2-2 i lagmatchen innan de två sista och avgörande matcherna.

I mixeddubbeln fick vi se nykomponerade Fyrisfjädernparet Moa Gozzi Sjöö och Rasmus Espersen mot Frölundas Sanna Ekberg i par med starka danske dubbelspecialisten Jesper Toft. Med stundtals helt fantastiskt bra mixedspel lyckades Fyrisfjädernspelarna ta hem segern med de övertygande siffrorna 11-8, 11-8, 11-6. Efter den vinsten 3-2 till Fyrisfjädern och nu fullt fokus på Fyrisfjäderns ukrainska debutant Mykhailo Vyshnevyi i singlen mot August Björkler. Och vilken debut det blev! Mykhailo förlorade ett lite nervöst och ojämnt första set med 8-11 men därefter släppte det för honom. Han lyckades vinna andra setet med 11-9 innan det även blev ukrainsk seger i ett mycket spännande tredje set med förlängningssiffrorna 13-11. Med stor vilja och starkt fokus spelade Mykhailo ett riktigt fint fjärde set, som han vann med 11-7. Därmed säkrade Mykhailo i sin debut en 4-2 seger till Fyrisfjädern, som alltså kammade hem samtliga tre poäng.

Kim Knudsen

Verksamhetsansvarig /Sportchef

Nästa ligamatch blir redan på söndag, då borta mot Påvelund. Ni kan följa matchen på badmintonplay.se!

Nästa hemmamatch blir den 23 oktober där vi välkomnar Umeå.