Trollhättan v Fyrisfjädern 

2023-12-12

Så blev det äntligen dags för revanschmatchen mot Trollhättan efter finalförlusten i vårens SM-final. Självklart en match som våra spelare hade sett fram emot. Först flyg till Landvetter, sedan hyrbilar till Göteborg och hämtning av våra danskar Simona Pilgaard och Rasmus Espersen på Centralstationen. Efter lunch på den indiska favoritrestaurangen och ett par timmars vila på hotellet i Mölndal var det bilfärd mot Trollhättan. Väl framme i Innovatumhallen väntade ett trevligt matcharrangemang  och en förväntansfull publik. 

Först ut var herr- och damdubblarna, där det på förhand var lite ovisst i herrdubbeln medan Moa och Tilda Sjöö var klara favoriter i damdubbeln. Det blev jämt och spännande i herrdubbeln där vi äntligen igen hade Johan Azelius tillbaka på badmintonbanan. I par med en alltid mycket spelsugen Rasmus Espersen blev det inledningsvis 11-6 till Fyrisfjädernparet men i andra set fick Trollhättans Ludvig Petre Olsson i par med danske Sebastian Bugtrup upp farten och vann ett jämt set med 12-10. Sedan återupprepades detta en gång till – enkel seger för Rasmus och Johan med 11-3 i tredje, följd av 12-10 till Trollhättanparet i fjärde. I femte och avgörande setet visade dock återigen Johan och Rasmus upp fokus och koncentration och tog hem delmatchen med 11-4. I damdubbeln gick det däremot inte alls den här gången för Fyrisfjäderns damdubbelsuveräner. Moa och Tilda fick aldrig riktigt gång i sitt spel mot danskorna Iben Bergstein och Malene Norrman. Inget flyt i spelet, för många enkla misstag och alldeles för många servefel resulterade i en oväntad förlust med siffrorna 11-9 11-9 8-11 11-5 i Trolhättanspelarnas favör. 

Efter herr- och damdubblarna och 1-1 i lagmatchen var det därefter herrsinglarna på banan. Det var roligt att se en spelsugen Johan Azelius tillbaka i herrsingel 2 och han levde helt upp till förväntningarna, när han enkelt tog hem segern mot Tom Roslin med siffrorna 11-4 11-8 11-8. En bra prestation med fullt fokus hela vägen. Samtidigt gjorde Fyrisfjäderns formstarka Andi Fadel Muhammad ännu en riktigt bra match i herrsingel 1 mot Ludvig Petre Olsson. I ett högt tempo och med säkert varierat grundspel kryddat med blixtsnabba anfallsslag  gjorde han processen kort mot Ludvig. Efter siffrorna 11-4 11-9 11-7 spelade han Fyrisfjädern upp i en 3-1 ledning i lagmatchen. 

Så var det dags för Fyrisfjäderns Simona Pilgaard att ta sig an sin landsmansinne Iben Bergstein. Tjejerna har haft många hårda och jämna fajter med varandra i den danska ligan och på tävlingar i Danmark, så det lutade på förhand åt en helt oviss tillställning. Men nej, det blev aldrig spännande. Simona spelade sin bästa match för Fyrisfjädern den här säsongen. Hon var snabb och säker på banan och när hon väl fick chansen dundrade hon iväg sin stenhårda smash – förmodligen den damspelaren som slår hårdast i ligan! Simona utökade ledningen i lagmatchen till ointagliga 4-1 efter sin seger med förkrossande 11-4 11-8 11-3.  

Sista matchen var mixeddubbeln där Rasmus Espersen i par med Tilda Sjöö skulle upp emot Trollhättans Sebastian Bugtrup och Malena Norrman. Efter en inledande setseger på 11-6 till Rasmus och Tilda lyckades Trollhättanparet vinna andrasetet med 11-8. De tog även hem ett jämt tredjeset med 13-11 och sedan lyckades inte Rasmus och Tilda mobilisera energi och fokus i fjärdesetet, som även det gick till Trollhättanparet med siffrorna 11-6.

Allt i allt ännu en stark seger för laget, som inför årets sista match hemma mot Spårvägen toppar Badmintonligan.